Tre år med planlegging i vasken

Vulkanasken fra Island hindrer ungdomskonferanse i Troms. Kristine Ekeberg-Andersen (bildet) har 270 nyinnkjøpte soveposer hun ikke får brukt.

Kristine Ekeberg-Andersen

Soveposene står nå på lager i Midt-Troms. - Kanskje noen veldedige organiasjoner vil ha dem, undrer prosjektleder Kristine Ekeberg-Andersen.

Foto: Privat/MMS

I helga arrangeres en ungdomskonferanse på Finnsens og i Tromsø i regi av organiasjonen Europeisk ungdomsparlament i Norge.

I alt 300 deltakerne var ventet fra Norge og resten av Europa til Troms.

Stoppes av asken

Når flytrafikken ble innstilt torsdag formiddag på grunn av fare for vulkanstøv i flymaskinene, får deltakerne problemer med å komme seg nordover.

– Vi hadde planlagt dette i tre år. Av alle scenarier vi hadde forestilt oss, hadde vi aldri forestilt oss dette, medgir Ekeberg-Andersen.

270 soveposer til overs

De 270 soveposene skulle brukes til innkvartering for konferansedeltakerne. Totalt har soveutstyret kostet arrangøren nærmene 50.000 kroner, men akkurat nå er det ikke pengesummen som er den største utfordringen.

– Vi velger å være optimister, men inntil videre må vi finne på noe lurt. Kanskje noen veldedige organiasjoner vil ha soveposene, spør prosjektleder Kristine Ekeberg-Andersen.

Arrangeres som planlagt

Under ungdomskonferansen skulle deltakerne være med på teambuilding, komitéarbeid og plenumsdiskjoner.

Ungdomskonferansen vil likevel gå som planlagt, men noe amputert.

– Vi få som er her skal nok få det bra, sier Ekeberg-Andersen optimistisk.