Hopp til innhold

– Man finner ikke tørrfisk i Karasjok

– Man finner jo ikke tørrfisk i Karasjok, ler festivalgjenger Rakel Niittyvoupio. Hun tester tørrfisk for aller første gang under Buktafestivalen.

Rakel Niittyvoupio tester tørrfisk

Lisbeth B. Hansen konstaterer at atter en festivalgjenger prøver tørrfisk for første gang under Buktafestivalen.

Foto: Marit Garfjeld / NRK

Buktajomfruen Rakel Niittyvoupio stilte med åpent sinn på den populære utendørsfestivalen da den åpnet torsdag. Karasjokjenta er mektig imponert over det hun ser på festivalområdet.

– Det er jo så koselig her, smiler hun,

– Jeg har bare vært på Midnattsrocken før og synes det er mye koseligere her. Bare se på dette, sier hun og skuer ut over tørrfiskbordet der det nærmest er kamp om å få denge løs fiskekjøttet på den tørka torsken.

– Hvor finner man vel sånt andre steder, spør hun retorisk, før hun blir tilbudt en tørrfisk av Lisbeth B. Hansen fra Sjømatrådet.

Karasjokjenta har aldri smakt tørrfisk før, og var spent da hun tok den første tygga.

– Det var spesielt. Veldig tørt, jeg trodde det var mye mer smak i det, kommenterer Rakel med et smil.

Tørrfisken ble skambankt

Tre unge menn denger løs med hammer på tørrfisken for å få løs kjøttet i delikatessen - med arbeidsmusikk fra bandet Skambankt.

Mange kom for Opeth

Rundt 3500 publikummere har kjøpt billett til den første dagen, og mange kom tidlig for å få med seg åpningsbandet Opeth. Ikke overraskende, ifølge presseansvarlig Kristine Børresen.

– Opeth var ett av bandene som fikk mest oppmerksomhet da vi booket dem, og den nyheten fikk rekordmange "likes" på facebooksiden vår, sier hun.

Nesten alt på stell

Festivalarbeider Anton Hauan fikk litt mer publikum enn han hadde regnet med da han banket inn de siste boltene i filtduken.

– Vi rakk visst ikke å bli helt ferdige. Men nå ble det bra, konstaterer han før han løper videre til neste post.

Siste finish i Bukta

Siste spiker i feltduken ble satt litt på overtid av festivalarbeider Anton Hauan.

Foto: Marit Garfjeld / NRK