Tord på audition for å bli «stripper-sønn»

Tord Olav Knutsen (14) er en av 15 gutter som kjemper om rollen som sønnen til stripperen Jerry i Hålogaland Teaters versjon av «I blanke messingen».

Tord Olav Knutsen

Tord Olav Knutsen (t.h) varmer opp foran audition til 'I blanke messingen'

Foto: Jørn Resvoll

Mandag ettermiddag på Hålogaland Teater i Tromsø. Åtte nervøse gutter i alderen 11 til 15 år sitter i et lite grupperom og venter. De er med i den første av to grupper som denne kvelden skal inn til audition til musikalkomedien «I blanke messingen».

Målet er å kapre rollen som Nick Lubowski, sønnen til hovedkarakteren Jerry, som spilles av Finn Arve Sørbøe.

Ikke sett filmen

14 år gamle Tord Olav Knutsen er spent. Han har jobba med tv før, men dette er en ny arena.

– Jeg har aldri jobba på teater før, så jeg hadde lyst til å prøve. Filmen har jeg ikke sett, men mamma har fortalt meg hva det handler om, og det virker ganske morsomt, sier 14-åringen bare minutter før han skal inn til sin audition.

Se Tord i tv-serien "Tords garasje" på NRK Super

Regissør Ivar Tindberg leder det hele. Han ser etter ungdommer som er åpne og trygge.

– Den som får rollen må ha en trygghet inni seg, og en evne til å gjennomleve karakteren. Det er veldig mange talentfulle unggutter her.

15 unggutter drømmer om rolle i musikalkomedie

«I blanke messingen» ble en stor suksess da den kom ut som film i 1997. I senere tid har den blitt satt opp som musikal på Broadway, og også her i landet har den blitt spilt tidligere, da med Sven Nordin i hovedrollen.

Når Hålogaland Teater har premiere på forstillinga 5. november, er det med Finn Arve Sørbøe i rollen som Jerry Lubowski, den arbeidsledige fabrikkarbeideren som tyr til overraskende metoder for å tjene penger.

Sønn i virkeligheta

Og kanskje skal sønnen til Finn Arve/Jerry spilles av den virkelige sønnen til Finn Arve Sørbøe.

11 år gamle Håkon Gabriel Sørbøe er nemlig også på audition.

– Jeg har kanskje en fordel i og med at jeg har øvd med pappa. Bortsett fra det tror jeg de andre har like stor sjanse som meg, sier Håkon Gabriel Sørbøe.

Regissør Tindberg leder først de åtte håpefulle gjennom flere oppvarmingsøvelser. Deretter tas en og en inn til audition, der alle får spille mot Finn Arve Sørbøe. Senere samme kveld kommer en ny gruppe på sju unge talenter inn til teaterscenen. Til sammen altså 15 unggutter mellom 11 og 15 år.

Audition "I blanke messingen"

Spente unggutter på audition til 'I blanke messingen'

Foto: Jørn Resvoll

14 år gamle Tord er godt fornøyd med sin audition, men tør ikke spå om han får rollen.

– Jeg greide alle replikkene mine, så dette gikk bra. Det var litt annerledes enn å øve hjemme, men det var veldig gøy å spille mot Finn Arve. De sa jeg var flink, så vi får bare vente på avgjørelsen.

Tre av de 15 ungguttene blir plukka ut til å alternere i rollen som Nick. Hvem de tre blir avgjøres tirsdag.