Tom Høgli solgt til utlandet

Club Brugge kjøper Tromsø- og landslagsspilleren for totalt rundt 12 millioner kroner.

Tom Høgli

Tom Høgli blir nå proff i Belgia.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / Scanpix

Tromsø Idrettslags Tom Høgli er solgt til belgiske Club Brugge.

Klubbene ble enige om en avtale fredag kveld.

TIL innkalte fredag kveld til pressekonferanse der de fortalte om salget av landslagsspilleren. Representanter fra den belgiske klubben kom fredag til Tromsø i privatfly.

Høgli blir Club Brugge-spiller fra 27. juni.

– Gledelig og vemodig

– Det er selvfølgelig gledelig, og jeg er fornøyd. Men det er samtidig vemodig. Jeg er veldig glad i Tromsø og TIL, og det blir rart å forlate klubben, sier Tom Høgli til NRK.

Han blir med representantene fra Club Brugge til Belgia fredag kveld for å gjennomgå en medisinsk test og diskutere personlig kontrakt.

Høgli skal være tilbake og klar for søndagens kamp mot Rosenborg i Trondheim. Han får også med seg onsdagens cupkamp mot Alta, og så tar han farvel med publikum på Alfheim stadion 26. juni når TIL møter Stabæk.

Se intervju med Tom Høgli:

Video Tom Høgli solgt til utlandet

Foto: Gunnar Grindstein, NRK.

Sollied, Lange og Sæternes

Club Brugge har i mange år vært en av toppklubbene i Belgia. Trond Sollied var trener i klubben fra 2000 til 2005.

Også de norske spillerne Rune Lange og Bengt Sæternes har spilt for Club Brugge.

Også den engelske førstedivisjonsklubben Leicester, med Sven-Gøran «Svennis» Eriksson som sjef, ønsket Høglis signatur, men belgierne trakk det lengste strået.

TIL: – En god avtale

– Vi har hatt ryddige og fine forhandlinger med Club Brugge og vi har kommet til enighet om en god avtale for TIL, sier sportsdirektør Morten Kræmer til klubbens nettside.

I TILs forhandlingsutvalg satt i tillegg til Kræmer, også leder av sportslig utvalg i klubgen, Gunnar Wilhelmsen og administrerende direktør i Tromsø Idrettslag, Stig Ove Sandnes.

– Dette er en litt spesiell dag. Vi er glad på Tom sine vegne som får muligheten til å ta et steg videre i sin karriere, og vi ønsker han absolutt lykke til videre. Selvsagt blir det litt rart å miste Tom, en fantastisk spiller som i tillegg har bidratt mye i hele klubbens arbeid, sier Sandnes til til.no.

Morten Kræmer, Tom Høgli og Gunnar Wilhelmsen

Morten Kræmer, Tom Høgli og Gunnar Wilhelmsen på pressekonferansen fredag kveld.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Totalt rundt 12 mill. kroner

Tromsø Idrettslag fikk det som klubben ønsket for Tom Høgli – og vel så det.

Ingen i klubben vil gå ut med tall. Men etter det NRK nå kjenner til, får Tromsø IL rundt 10 millioner kroner for landslagsbacken når alle detaljer er på plass i løpet av de neste dagene.

I tillegg kan Tromsø hente ytterligere to millioner kroner – ut i fra hva Høgli presterer i Belgia.

Dreven forhandler

Gunnar Wilhelmsen og Morten Kræmer innledet forhandlingene med Brugge da klubbens toppledelse landet i Tromsø i privatfly i 13-tida i formiddag.

– De toppet laget. Og det var greie og gode forhandlinger. Klokken 17 var vi enige, sier Gunnar Wilhelmsen, dreven forhandler på fotballoverganger.

Se video fra pressekonferansen:

Video Pressekonferanse om Tom Høgli

Foto: Gunnar Grindstein, NRK.

Totalt har han vært med å selge spillere fra Tromsø IL for over 100 millioner kroner siden 1996.

– Flere klubber har vært interessert, og det har væt bra, sier Wilhelmsen.

– Brugge var mest hot. Og Tom ga uttrykk for at Brugge var førstevalget. Fra det første forslaget vi fikk, til det vi endte på – har det vært en veldig positiv utvikling for vår del, sier Wilhelmsen.

– Har vist hva han er god for

– Vi er selvfølgelig fornøyd med avtalen. Ellers hadde vi ikke vært her, smiler sportsdirektør i Club Brugge, Sven Vermant til NRK på vei fra pressekonferansen.

Og han fortsetter:

– Høgli har vist hva han er god for. Og jeg er storfornøyd hvis han viser det samme når han spiller for oss, sier Vermant til NRK.

Se intervju med sportsdirektøren i Club Brugge:

Video Club Brugge-sportsdirektør om Høgli-kjøp

Foto: Gunnar Grindstein, NRK.