To personer skadet i skuterulykke

To personer på snøskuter kjørte på en elg på elveisen ved Karasjok sentrum. En av de to skal være hardt skadd og er sendt til UNN i Tromsø.

Karasjok ulykke

– En person er bevisstløs og hardt skadet etter at to personer på en snøskuter kjørte på elg i Karasjok sentrum, forteller politibetjent Frank Nilsen ved Karasjok lensmannskontor til NRK Sápmi.

Ulykken skjedde mandag kveld ca. kl. 21.20, og ambulanse, politi og brannvesen rykket ut til stedet etter at AMK fikk melding om en snøskuterulykke på elva Kárášjohka.

Det var iFinnmark som først meldte om ulykken.

Et Sea King redningshelikopter fra 330-skvadronen ved Banak ble sendt til stedet.

– Vi fikk meldingen klokken 21.25 fra AMK Finnmark, som ba om assistanse fra redningshelikopteret for et luftambulanseoppdrag. Helikopteret tok av fra Banak klokken 21.42, forteller Kjell Johansen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

– Personen som er hardest skadet er sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge med Sea King redningshelikopter, forteller operasjonsleder Torfinn Halvari ved Øst-Finnmark politidistrikt.

Politiet undersøkte mandag kveld skadestedet.

– Det vil bli gjort både taktiske og tekniske undersøkelser. Vi vil ta bilder av stedet der ulykken fant sted og snakke med de involverte så fort det lar seg gjøre, forteller operasjonsleder Halvari.

– Er det vitner til ulykken bortsett fra de involverte?

– Nei, politiet vet ikke om andre mulige vitner til selve ulykken.