Hopp til innhold

To påkjørt i militærleir – sjåføren siktet for ruskjøring

De to gikk langs en vei inne i leiren da en annen kom kjørende og kjørte på dem.

Setermoen leir i Bardu fra høyden

Hendelsen skjedde på Setermoen leir i Bardu klokken 22.30 fredag kveld.

Foto: Gunnar Hammer

– Hendelsen er alvorlig, sier politiadvokat Gunn Bodil Strømseng i Troms politidistrikt.

Mandag bekrefter Hæren at alle involverte er ansatte i Forsvaret.

To personer i 20-årene ble kjørt med ambulanse til legevakten i Narvik etter å ha blitt påkjørt av en personbil inne på det militære området.

Hendelsen skjedde i Setermoen leir i Indre Troms like før klokken 22:30 fredag kveld. De to, en mann og en kvinne, ble lettere skadet.

Begge to ble skrevet ut fra Narvik sykehus lørdag og returnerte til Setermoen. Alle de involverte i hendelsen er ansatte i Hæren, og pårørende er varslet, opplyser kommunikasjonssjef i Hæren, oberstløytnant Lars Strøm.

Førerkort beslaglagt

Politiet har sikret blodprøve av føreren, som mistenkes for å ha vært påvirket. Blåseprøve like etter ulykken ga utslag.

– Vi har ikke fått resultatet av blodprøven, det tar normalt en-to uker. Men vi mistenker ruspåvirket kjøring, også på grunn av opplysninger vi har fått i avhør og på stedet, sier Strømseng i politiet.

Sjåføren er siktet, og førerkortet er beslaglagt. Politiet etterforsker hendelsen.

Les også: Forsvaret selger billig alkohol over hele landet

Bildet er tatt denne vinteren i en av Forsvarets mange messer. NRK fikk ta disse bildene, under forutsetning av at det ikke fortelles hvor i landet bildet er tatt.
Bildet er tatt denne vinteren i en av Forsvarets mange messer. NRK fikk ta disse bildene, under forutsetning av at det ikke fortelles hvor i landet bildet er tatt.