Hopp til innhold

To menn sendt til sykehus etter brann

To personer er sendt til sykehus etter at det brant om bord i en russisk tråler ved kai i Kirkenes søndag.

Russisk tråler i brann i Kirkenes

Det oppstod en brann i en russisk tråler i Kirkenes i dag. To menn ble sendt til undersøkelse på Kirkenes sykehus, og en ligger der fortsatt til observasjon selv om han ikke skal være hardt skadd.

Foto: Bernt Nilsen

Østfinnmark politidistrikt meldte om brannen kvart på tre søndag ettermiddag, men er fortsatt på stedet. Totalt er seks personer evakuert fra fiskebåten, og de kan neppe komme tilbake ombord med det første.

– Vi jobber nå med å finne et sted hvor de kan bo, mens vi får etterforsket brannen, sier operasjonsleder i Øst-Finnmark politidistrikt Gunnar Øvergaard.

Ifølge pressekontakt i Finnmarkssykehuset Eilert Sundt ble to av de seks personene sendt til Kirkenes sykehus for undersøkelse.

Brann tråler Kirkenes

Politi og brannvesen er fortsatt på havna i Kirkenes for å etterslukke den russiske tråleren som har brendt siden i tretiden.

Foto: Bernt Nilsen

– Den ene er dimmitert og var uskadd, mens den andre vil bli liggende til observasjon en tid selv om det ikke er snakk om alvorlige skader, sier Sundt.

Politiet har tidligere opplyst at det har vært en brann med giftig røyk, men det er ikke kjent hvor mye røyk det var snakk om. Brannvesenet er på stedet og skal ha kontroll på brannen.

– Det er ikke lenger snakk om åpne flammer, men sterk varme. Brannvesenet driver etterslokking slik at det ikke blir noen oppblussing, sier Øvergaard.

Nyheter fra Troms og Finnmark