To branner på under ei uke: – Skjønner at folk er bekymret

Ryktene har begynt å gå i Kåfjord. Den siste uka har to gapahuker brent ned, og det føyer seg inn i rekken over flere mistenkelige branner i kommunen.

Gapahuk

BRANT NED: Denne gapahuken brant ned natt til fredag. En annen gapahuk i Kåfjord brant ned natt til søndag.

Foto: Trond Petter Pedersen / NRK

– Det er lite som tyder på at disse brannene har skjedd ved et uhell. For det første så er bålgruvene plassert på utsiden av gapahukene, i tillegg håper jeg at folk sier fra dersom de har startet en brann ved et uhell. Det er jo også mistenkelig at brannene har skjedd på nattetid, sier ordfører i Kåfjord, Svein Leiros (Sp).

Natt til fredag brant en gapahuk i kommunen ned til grunnen. Natt til søndag skjedde det samme med en annen gapahuk. I fjor sommer brant to grillhytter ned, og for 14 dager siden brant ei hytte eid av Troms Kraft.

– Gapahukene var bygd på dugnad, for å legge til rette for friluftsliv i kommunen. Folk er oppgitte og frustrerte, men samtidig er det flere som er bekymret, sier Leiros.

Svein Leiros

OPPGITT: Svein Leiros (Sp), ordfører i Kåfjord, synes det er vært trist med alle brannene i kommunen.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Urolige

Politiet har satt inn store ressurser for å oppklare brannene. De mistenker at de er påsatt, men har foreløpig ingen mistenkte.

Til Framtid i Nord sier politioverbetjent Joachim Bakke at han forstår at folk er urolige.

– Det er vi også. Det er helt naturlig at vi ser om vi kan finne sammenhenger i denne saken med tidligere branner, det er en del av etterforskningen, sier han til avisen.

Ryktene går

Ordfører Svein Leiros er glad for at politiet tar saken alvorlig.

– Det er viktig at alle som kan ha sett noe, sier fra til politiet. Ryktespredningen har begynt i kommunen, og det er ikke bra. Folk snakker og diskuterer om hvem det kan være. Slike rykter gagner ingen, sier Leiros.

– Samtidig ser vi at innbyggerne allerede har brette opp ermene for å få opp nye gapahuker, fortsetter han.

Etter brannen natt til søndag ble det startet en innsamlingsaksjon på nett. Den har allerede fått inn over 13 000 kroner.

– I tillegg skal kommunen bidra for å få dem opp igjen, avslutter Svein Leiros.