Hopp til innhold

To barn døde – mistenker smittsom hjernehinnebetennelse

Et barn i Midt-Troms døde av smittsom hjernehinnebetennelse, og nå mistenker helsevesenet at et annet barn døde av samme årsak.

Elisabeth Skogheim

Smittevernlege Elisabeth Skogheim sier at de har iverksatt en rekke tiltak etter at to barn døde.

Foto: Arild Moe / NRK

Et barn i Midt-Troms døde for noen uker siden av smittsom hjernehinnebetennelse. Og for vel ei uke siden døde et annet barn i området med det som kan være samme sykdom.

– Vi vet at det første barnet døde av smittsom hjernehinnebetennelse. Vi vet foreløpig ikke hva barn nummer to døde av. Men vi har valgt å behandle det som om at det var smittsom hjernehinnebetennelse fordi det kan forårsake brå og hurtig død, sier smittevernlege i Midt-Troms, Elisabeth Skogheim til NRK.

Hun sier at de har iverksatt en rekke tiltak.

– Vi har hatt alle forholdsregler. Vi har snakket med Folkehelseinstituttet og gitt forebyggende behandling til alle de som har vært i nær kontakt med barna. I tillegg har vi gitt informasjon til foreldre i dette miljøet. Vi har også hatt et informasjonsmøte på skolen, sier smittevernlegen.

Ber foreldre følge ekstra godt med

Hun sier at det var 19 tilfeller av smittsom hjernehinnebetennelse i Norge i 2015.

Smittevernlegen ber foreldrene i Midt-Troms, og alle andre foreldre, om å være ekstra observante.

– Vi har bedt alle foreldre i dette i miljøet om å følge ekstra godt med dersom barna deres får høy feber, akutt kraftig hodepine og utslett som ikke lar seg avbleke med et glass, sier hun.

Siste fra Troms og Finnmark