Hopp til innhold

Hodebry for UNN: To ansatte er smittet og over 100 i karantene

To ansatte ved Universitetssykehuset Nord-Norge har fått bekreftet koronasmitte og over hundre ansatte er nå i karantene. Sykehuset jobber nå for å kunne gi et best mulig tilbud til dem som trenger det mest i tiden fremover.

Sykehusansatt vasker hendene

MANGE BORTE: Mer enn 100 UNN-ansatte er satt i karantene på grunn av koronaviruset.

Foto: Jan Fredrik Frantzen / UNN

– Når det gjelder de to ansatte som er smittet av koronaviruset, så er det ganske uproblematisk. Når det gjelder antallet ansatte i karantene, så har det en del å si for driften, sier sykehusdirektør Anita Schumacher til NRK.

Fredag ble det kjent at to ansatte ved Universitetssykehuset Nord-Norge er smittet av koronaviruset. Disse to har vært på reise i utlandet, og har vært i karantene siden de kom hjem.

– De har ikke vært innom sykehuset, og har dermed ikke hatt anledning til å smitte annet personell, sier Schumacher.

Anita Schumacher, administrerende direktør på UNN

MYE Å GJØRE: Anita Schumacher forteller at UNN må planlegge mye for det som eventuelt kommer i forbindelse med koronautbruddet.

Foto: Jan Fredrik Frantzen / UNN

Torsdag la regjeringen frem nye tiltak for å redusere koronasmitten i Norge. For eksempel må alle som har vært på reise utenfor Norden den siste tiden i hjemmekarantene. De nye retningslinjene har ført til at over 100 UNN-ansatte må holde seg hjemme i inntil to uker.

– Mange av oss har oppgaver som ikke kan løses fra hjemmekontor. Den totale situasjonen, ut fra karantene og andre forberedelser vi må gjøre i forbindelse med koronautbruddet, fører til at vi må skalere ned all normaldrift, sier UNN-direktøren.

Sykehuset har i dag bestemt seg for å utsette en hel del operasjoner og konsultasjoner som ikke er livsnødvendige.

– For det første gjør vi dette for å begrense muligheten for smitte. I tillegg må innstille oss på endret driftssituasjon, med potensielt mange paisenter med koronasmitte, sier Schumacher

Må rokere blant de ansatte

UNN har per nå ingen innlagte pasienter som har påvist koronaviruset. Men de har fått beskjed om å legge til rette, slik at én fjerdedel av sengene kan brukes til koronasyke.

– Men sengeplassene er ikke den største utfordringen, det er bemanningen. Dersom flere av våre ansatte blir syke eller må i karantene, da kommer vi i en alvorlig situasjon, sier sykehusdirektøren.

Sykehuset kartlegger nå hvordan de kan frigjøre arbeidskraft. Én ting er de ansatte som blir fristilt når sykehuset reduserer den daglige driften. I tillegg kartlegger de nå personale som har jobbet i klinikk tidligere, som nå kanskje har andre jobber.

– Kanskje kan de erstatte folk som eventuelt m holde seg hjemme, sier Anita Schumacher.

Fredag sendte også UiT Norges arktiske universitet ut oppfordring til alle helsefagstudenter om å sørge for at de kan bidra ved behov.

Laster Twitter-innhold

Flere nyheter fra Troms og Finnmark