Hopp til innhold

Redaktør mener seg angrepet av politiet

Politisk redaktør Jarle Mjøen i Altaposten, er sterkt kritisk til politiets bruk av ressuser i saken mot ham. Han føler at han og familien blir usaklig angrepet.

Jarle Mjøen

Jarle Mjøen her med forsvarer Håkon Helsvig i Alta tingrett, er tiltalt for dokumentforfalskning.

Foto: Robin Mortensen, NRK

Altapostens politiske redaktør Jarle Mjøen møtte mandag i Alta tingrett, der han sto tiltalt for dokumentforfalskning.

Han er tiltalt for å ha undertegnet med sin kones navn på et fullmaktskjema for å samtykke til utstedelse av pass for datteren.

I retten tirsdag formiddag erklærte Mjøen seg ikke skyldig i tiltalen.

Konstruert sak

– Det er en konstruert sak og det er en sak som virker totalt meningsløs. Den ressursbruken som er her, det er snakk om dager med offentlige polititjenestemenn og retten som går tapt på en feilprioritering, sier Mjøen til NRK under rettssaken tirsdag.

Han brukte store deler av rettsforhandlingene i Alta tingrett til å kritisere politiet i saken mot ham. politiet mener det tok mistenkelig kort tid, fra datteren forlot lensmannskontoret før hun var tilbake med begge foreldrenes underskrift på en søknad om pass.

Verken Mjøen eller kona ønsket i rette å svare på hvem som hadde skrevet under for kona på søknaden.

Beskyldt for hevnaksjoner

Ifølge aktor Are B. Meedby har Mjøen i flere e-poster til politiet beskyldt dem for hevnaksjoner etter negative avisartikler.

Meedby avviser påstandene og forklarer sakens alvorlighet med at tiltalen har en strafferamme på 4 år.

– Det eneste jeg vil si er at dette ikke er noen sak. Kona mi har tatt hundre prosent ansvar for underskriften fra dag én. Det har det aldri vært noen tvil om. Det er ingen som har skaffet seg verken økonomiske eller andre fordeler, og det er ingen samfunnsinteresser som er berørt. Dette er ikke en sak som burde blitt fulgt opp med de ressursene som her er gjort, har Mjøen tidligere uttalt til Journalisten.

På eget initiativ

Tiltalen ble tatt ut av Vestfinnmark politidistrikt etter at Mjøen nektet å godta et forelegg på 7.000 kroner.

Politiadvokat Gøril Lund ved Alta lensmannskontor sier politiet opprettet sak på eget initiativ. Det etter at de ble mistenksomme på om Mjøen kunne ha rukket å skaffe konas underskrift da pass-søknaden ble ordnet i fjor.

– Det var saksbehandlere på passavdelingen som lurte på om det var grunnlag for opprette sak, og det mente jeg det var, sier Lund til Journalisten.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark