Hopp til innhold

Tillitsvalgt i 339-skvadronen: – La oss få gjøre jobben vår

Innleie av sivile helikoptre er et av forslagene for å løse helikopterstriden. Det reagerer tillitsvalgt i 339-skvadronen, Geir Brandsegg sterkt på. Han mener det er utenkelig at sivile helikoptre skal brukes til militære oppdrag.

Geir Brandsegg

– Jeg mener det er helt uaktuelt at sivile skal gjøre jobben vår. Vi trener på dette hele året, sier tillitsvalgt i 339-skvadronen, Geir Brandsegg.

Foto: Marita Andersen / NRK

Det ser ut til at de blir flertall i utenriks- og forsvarskomiteen for å sikre helikopterkapasitet til Hæren i Nord-Norge, ved basen Bardufoss.

Regjeringen ønsket i utgangspunktet å flytte helikoptrene til Rygge, hvor de skulle være dedikert til spesialstyrker og terrorberedskap i sør. Nå ser det altså ut til at helikopterkapasiteten i Nord-Norge ikke endres.

Det som imidlertid usikkerhet rundt spørsmålet om det er Forsvarets egne helikoptre som skal bli værende på Bardufoss, eller om Forsvaret skal leie inn sivile helikoptre til jobben.

– Det er uaktuelt

Det stiller tillitsvalgt i 339-skavdronen, Geir Brandsegg seg svært kritisk til, og advarer nå mot forslaget om innleie av sivile helikoptre.

– Jeg mener det er helt uaktuelt at sivile skal gjøre jobben vår. Vi trener på dette hele året.

Brandsegg mener også at det blir alt for dyrt å leie inn sivile helikoptre.

– Det skal mye trening til, og det kommer til å koste flere hundre millioner kroner å leie inn sivile som skal gjøre jobben. I tillegg vil det bli dyrt å oppgradere helikoptrene deres.

Luftforsvarets 339. skvadron

BELL-HELIKOPTER: Her fra da Luftforsvarets 339. skvadron transporterer soldater fra Hæren ved hjelp av sine Bell 412 helikoptre under Cold Response 2014.

Foto: Lars Magne Hovtun / Hæren/Forsvarets mediesenter

– La oss få gjør jobben vår

De ansatte ved flystasjonen på Bardufoss har i lang tid levd i en usikkerhet rundt stasjonen og helikoptrenes stasjonering. Meldingen om at det nå ser ut til å gå mot flertall for å beholde noen av helikoptrene, blir godt mottatt.

– Det har vært veldig frustrerende og vi er lei. La oss få gjøre jobben vår. Jeg håper vi nå får satt punktum for dette styret.