TIL tester svensk spiss

Er på plass når Gutan starter oppkjøringen i dag.

Johan Oremo

Johan Oremo skal trene med TIL denne uka.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Tromsø Idrettslag tester en svensk spiss denne uka. 25 år gamle Johan Oremo stiller i Skarphallen tisdag formiddag når Gutan starter 2012-oppkjøringen.

– Han ble kåret til årets talent i svensk fotball for noen år siden. Det siste året har han vært skadet. Men etter et tips vi fikk før helga, har vi bestemt oss for å se nærmere på spilleren, sier TIL-trener Per-Mathias Høgmo til NRK.

Gjennombrudd i 2007

Johan Oremo hadde sitt gjennombrudd i svensk toppfotball i 2007. Da spilte han for Gefle, scoret 11 mål, ble nummer tre i «skytterligaen» og kåret til årets nykommer på Fotbollsgallan.

Storklubben Djurgården hentet Oremo i 2008 – på en fire og et halvt år kontrakt. Der har det ikke gått like bra. Og i 2011 fikk Oremo nesten hele sesongen ødelagt på grunn av en kneskade.

Johan Oremo står med 2 A- og 10 U21-landskamper for Sverige.

Lillebror Yndestad

Oremo er ikke den eneste som skal vise seg fram for TILs trenerteam de neste dagene. Også Tromsdalen Eirik Yndestad (26) – lillebroren til TILs backveteran Hans Åge Yndetad (31) – vil følge treningene i Skarphallen fram til Gutan reiser til La Manga i slutten av måneden.

Trener Per-Mathias Høgmo ser fram til oppstart.

– Vi er godt forberedt til en ny sesong, sier Per-Mathias Høgmo.ø