Hopp til innhold

TIL sier opp ansatte

Tromsø idrettslag kutter i staben for å gå i balanse neste år. To ansatte sies opp.

Alfheim stadion

Også 2012 blir et stramt år på Alfheim stadion.

Foto: Kent-Einar Myreng / NRK

– En engasjementsstilling og to faste stillinger blir fjernet, bekrefter administrerende direktør Stig-Ove Sandnes til NRK.

Klubben styrer mot et underskudd i år på seks-sju millioner kroner.

– Slik det ligger an nå, blir det et negativt resultat på seks til sju millioner kroner, bekrefter Sandnes.

Det gjør at TIL-ledelsen ikke ser andre muligheter enn til å si opp ansatte. For i 2012 må klubben drifte i balanse, og ha en bærekraftig økonomi med inngangen til 2013. Hvis ikke kan lisensen ryke.

– Leit

Og nå har direktøren på Alfheim tatt grep. Engasjementstillingen mot privatmarkedet opphører. Det har lenge vært klart. Men rett før helga fikk TILs butikksjef og mediesjef begge presentert sine oppsigelser. 1. mars er de ferdige på Alfheim.

Fra nesten 15 ansatte i TIL-administrasjonen i 2010, blir det ni i 2012. For første gang siden TIL ble en toppklubb, blir det oppsigelser i den administrative staben på Alfheim. En del trenere har opp gjennom årene vært nødt til å gå…

– Det er leit at vi ikke klarer å opprettholde stillingene, men samtidig må vi ta inn over oss at vi i 2012 må ha budsjettet i balanse. Da må vi dessverre gjøre som vi gjør. Det er trist og leit, men sånn er det.

– Mange vil kanskje synes det er spesielt å si opp ansatte samtidig som man har lagt inn et bud på to millioner kroner for en fotballspiller?

– Det er dette som er utfordringen for en fotballklubb, sier Sandnes, som avviser at sportsdelen av klubben har brukt mer enn budsjettert i 2011.

Ingen kommentar

I fjor gikk TIL på en millionsmell og skulle bruke 2011 til å rette opp skuta igjen, blant annet med lønnsskutt blant spillerne . Budsjettet for 2012 skal vedtas i midten av desember. Og vil ligge på 70-75 millioner kroner.

TIL kjemper sammen med blant annet Rosenborg om sølvet i eliteserien, og i helga møtes de to lagene på Alfheim stadion.

NRK var i kontakt med begge de to oppsagte TIL-sjefene tirsdag, men ingen av dem ville kommentere saken før tidligst onsdag – og etter at de har snakket sammen.