TIL lever på forskudd

Har brukt flere millioner av årets sponsorinntekter til å betale regninger fra i fjor.

TIL-garderober
Foto: Kent-Einar Myreng / NRK

Tromsø Idrettslag har allerede svidd av flere millioner sponsorkroner ment brukt i 2011 til å betale regninger i 2010.

– Ikke lurt, innrømmer TIL-direktør Stig-Ove Sandnes.

TIL styrer mot et underskudd på 20 millioner kroner i 2010.

Har brukt millioner

Og for å komme i mål på tampen av fjoråret, har klubben allerede brukt flere millioner sponsorkroner på 2011-budsjettet. Det bekrefter TIL-direktør Stig-Ove Sandnes:

– Ja, vi måtte forskuttere noen av inntektene for 2011 fra noen av våre samarbeidspartnere. Samtidig har vi da fått gjort opp alle regninger og all gjeld. Og det er jo veldig positivt, sier Sandnes til NRK.

– Stemmer det at det dreier seg om 10 millioner kroner?

– Jeg vil ikke kommentere tall. Men noen millioner har vi brukt, det har vi, sier direktøren.

Ikke lurt

Han innrømmer at det ikke er spesielt lurt å leve såpass mye på forskudd.

– Nei, lurt er det selvfølgelig ikke. Men spørsmålet er jo hva som er alternativet. Det som er viktig nå er at vi er inne i en omstilling i TIL, sier Sandnes – og sier at TIL har brukt pengene etter samråd fra sponsorene.

Det er nok en gang millioner fra de største sponsorene - TromsKraft og Sparebank1 Nord-Norge - som gjør at TIL har klart å betale regninger og lønn. Men fortsatt har ikke klubben fått på plass et budsjett for 2011. De siste månedene har direktøren og hele administrasjonen forsøkt å kutte kostnader. Men styret godkjente ikke budsjettforslaget som ble lagt før jul.

– Budsjettet vi la fram i desember hadde fortsatt en minus på driften. Og da var styrene veldig klar på at budsjettet for 2011 må gå i balanse.

Budsjett på 70 mill.

Direktøren håper å presentere et nullbudsjett på rundt 70 millioner kroner om et par uker. Og underskuddet på 2010-regnskapet blir som ventet betydelig.

– Vi styrer fortsatt mot et driftsunderskudd på 20 millioner, sier Sandnes.

– Så det stemmer ikke at det blir på rundt 30 millioner?

– Det som går på det rene driftsregnskapet, så styrer vi mot 20 millioner. Så vil det være noen finanskostnader som vil komme. Det skal vi gjøre opp status på i løpet av januar og februar.

Direktøren er likevel ikke bekymret for 2011-sesongen der Gutan skal forsvare bronsen fra i fjor – og i tillegg skal ut i Europa.

– Det viktige der er at vi har mange forutsetningene på plass. Stallen er mer eller mindre satt. Og det sportslige tiltakene er også mer eller mindre på plass, sier Stig-Ove Sandnes.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Hege Iren Hanssen

Programleder Hege Iren Hanssen gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark

Programleder Hege Iren Hanssen gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark