Tatt for enda en fyllekjøring tre kvarter etter at han slapp fri

– Full som en dupp, skriver politiet om mannen som kjørte utfor veien og ble tatt for fyllekjøring to ganger natt til søndag.

Laster kart, vennligst vent...

En bilfører på vei til Russeluft utenfor Alta ble natt til søndag tatt mistenkt for promillekjøring. Samme mann gjorde et nytt forsøk på å kjøre senere samme natt.

Bilføreren fra Alta kjørte først utfor veien på tur til Russeluft. Han framsto om beruset, alkotesten viste at det stemte, og dermed ble han tatt med inn til lensmannskontoret for utåndingsprøve.

Klokka 03.45 i natt slapp han fri, men det tok bare tre kvarter før politiet stanset ham nok en gang.

Da hadde han skaffet seg tilgang til en ny bil. Denne gang ble han tatt med til legevakta for full blodprøve, og enda en sak ble opprettet. I 05.30-tiden tok politiet sjansen på å slippe ham løs på ny.

Mannen var alene i bilen da han kjørte, og etter det politivakta vet søndag morgen kom han uskadd fra utforkjøringen. De kan ikke svare på om mannen er tatt for fyllekjøring også tidligere.

Også i Karasjok var det promillekjøring natt til søndag. En gutt i tenårene ble tatt med til blodprøve etter at han blåste rødt.

Slagsmål i Hammerfest

Ellers har politiet tvitret om disse sakene fra søndagsnatta:

  • I Hammerfest var det slagsmål utenfor et utested. To menn i 20- og 30-årene ble gitt pålegg om å forlate sentrum, og politiet har opprettet sak.
  • En dame i 30-årene nektet å følge politiets pålegg om å forlate Hammerfest sentrum, og må vente seg en reaksjon.
  • I Alta har politiet sendt tre personer hjem fra sentrum på grunn av bråk, men de godtok pålegget og tuslet hjemover. En full mann ble kjørt hjem.
  • Politiet har gjennomført kontroll på utestedene i både Vadsø, Mehamn og Alta, uten å finne noe å bemerke.
  • En trafikkontroll på langstrekka i Kirkenes endte med forelegg til en bilfører med for mange passasjerer, og en mangellapp for solfilm på rutene.