Hopp til innhold

Nå tar han en pause fra politikken

Per-Willy Amundsen (Frp) kom ikke inn på Stortinget for Troms.

Per-Willy Amundsen

Per-Willy Amundsen tar en pause fra politikken.

Foto: Nils Mehren / NRK

– Jeg har andre planer og tror nok det er greit å ta litt pause fra politikken er periode, sa Per-Willy Amundsen (Frp) etter at det ble kjent at han ikke fikk plass på Stortinget etter årets stortingsvalg.

Han bekrefter at han trekker seg fra politikken, og at det er et resultat av valgresultatet.

Ventet nedgang

Frp går tilbake over hele landet, og i Troms er nedgangen på 5,8 prosent. Partiet ender opp med 19,8 prosent av stemmene og Øyvind Korsbergs om eneste representant på Stortinget.

Amundsen er likevel ikke skuffet over tallenes tale.

– Det er som forventet. Det er klart at vi som parti har gjort en god valgkamp i Troms, og det er jeg veldig stolt av, faktisk. Det lå i kortene at vi ikke fikk inn to fra Frp i fylket, og det ser vi jo realiteten av nå, sier Amundsen til NRK.

Han vil ikke svare på spørsmålet om han vil takke ja til en statsrådspost om han får tilbud om det.

– Godt forsøk, det er kun ei dame som vil bestemme hvem som sitter i regjering, og da snakker vi både om statsrådskabalen og statssekretærer. For min del har jeg ingen forventninger, sier Amundsen.

Disse er på Stortinget

Når alle stemmene i Troms var talt opp, er det disse som får plass på Stortinget fra fylket: Martin Henriksen (Ap), Tove K. Knutsen (Ap), Elisabeth Aspaker (H), Kent Gudmundsen (H) og Øyvind Korsberg (Frp) inne på direkte mandat og Torgeir Knag Fylkesnes (SV) inne på utjevningsmandat.

I Finnmark ser Stortingsbenken slik ut når stemmene til 17 av 19 kommuner er talt opp: Helga Pedersen (Ap), Kåre Simensen (Ap), Frank Bakke-Jensen (H) og Jan H. Fredriksen (Frp) inne på direktemandat og Kirsti Bergstø (SV) på utjevningsmandat.