Hopp til innhold

Troms fylkestrafikk takket nei til nye busser

Busselskapet Nobina fikk nei fra Troms fylke da de tilbød seg å bytte ut de omstridte hybrid-bussene i Tromsø.

Nobina-busser
Foto: NRK

Selskapet ønsket å overføre bussene til Sverige i forbindelse med et anbud de vant der, og kjøpe inn vanlige busser i Tromsø.

Henvendelsen kom for to måneder siden, og busselskapet fikk blankt nei fra Troms fylkestrafikk.

– Årsaken er rent juridisk. Det vil innebære en så stor endring av kontraktsvilkårene at det ikke er mulig å gjøre. Hvis vi hadde endret kontraktsvilkårene på en sånn åte, ville det vært grunnlag for å påstå at kontrakten burde vært utlyst på nytt, sier styreleder Toini Løvset i Troms fylkestrafikk til avisa Nordlys.

Sliter på vinterføre

Nobinas nye hybridbusser støtte på mange utfordringer på vinterføre i Tromsø. Mange busser kjørte av veien eller slet med å holde ruta på vinterføre.

Størst var problemene i Kongsbakken, der busser stadig vekk slet med å komme seg opp, og havnet på kryss og tvers i veien.

Til alt hell kom alle uskadd fra det da en Nobinabuss skled og krasjet inn i en boligblokk i bakken og ble spiddet av en jernstang.

Skuffet over avslag

Markedsdirektør i Nobina, Magnar Nilssen er skuffet over svaret fra Troms fylkestrafikk.

– Jeg er også skuffet over at man ikke griper muligheten. Det er såpass mange år igjen av kontrakten at det hadde vært et løft for transporten i Tromsø. Og ikke minst hadde det blitt veldig godt mottatt både av publikum og våre egne ansatte sjåfører, sier Nilssen til Nordlys.

Han gikk også i vinter ut og sa klart ifra at verken de lange bussene og hybridbussene som ble valgt ikke egnet seg på vinterføre i Tromsø.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Her berges det amerikanske helikopterflyet som har vært strandet i seks uker: – Krevende