Hopp til innhold

– «Take On Me» følger meg ennå

Bunty Bailey (46) var jenta i «Take On Me»-videoen til a-ha. I et ekslusivt intervju med NRK forteller hun om tiden før, under og etter en av tidenes mest populære musikkvideoer som i høst fyller 25 år.

Take On Me-jenta

Fox News kåret i fjor Bunty Bailey til 80-tallets 8. mest heite musikkvideo-jente.

Foto: Crawfordscommercials.co.uk/Skjermdump

– Det hender jeg tilfeldigvis kommer over musikkvideoen på TV og slikt, og da får den meg til å smile. Den gir meg noen gode minner, men samtidig føles det hele som en evighet siden, sier Bunty Bailey til NRK.no

I 1985 var den britiske modellen, danseren og skuespilleren på jakt etter oppdrag i London. På audition ble hun presentert for et manus om ei jente som forelsker seg i en tegneseriehelt og havner i serieverdenen.

– De trengte ei jente og ba meg om gjøre noen av de tingene som var nedskrevet i manuset. Etterpå fikk jeg bare beskjed om at jobben var min, forteller den kvinnelige hovedrolleinnehaveren 25 år etter.

Morsom innspilling

Innspillingen skjedde på en kafé sørvest i London og i et filmstudio.

– Vi filmet i to dager. Morten, Paul og Magne var veldig hyggelige, vennlige og gøyale å jobbe med. Også regissør Steve Barron var fin å jobbe med, en hyggelig og stille mann. Jeg hadde på denne tiden aldri hørt om a-ha, men jeg husker at jeg likte låta og det å jobbe ilag med gutta, minnes Bunty.

«Take On Me» gikk 19. oktober 1985 til topps på Billboard Hot 100 og en rekke andre land verden over. Videoen fikk fem MTV-priser og gjorde a-ha til superstjerner. Senere er den kåret til en av tidenes beste musikkvideoer av bl.a. musikkanalene MTV og VH1.

– Men den gang hadde jeg ingen anelse om at musikkvideoen skulle slå så godt an. Jeg føler meg beæret over å ha fått være en del av «Take On Me», sier Bunty og mener priser og heder er full fortjent.

– Jeg traff regissør Steve Barron her om dagen og vi pratet om hvor utrolig det er at videoen fremdeles er så populær. Den er et kunstverk, og det er han som skal ha æren for det. Det var hans ide. Vi andre gjorde bare som han sa.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Sier ikke mye om Harket

Bunty Bailey spilte også den kvinnelige hovedrollen i oppfølgingsvideoen «The Sun Always Shines On TV» .

Ikke ulikt andre filminnspillinger ble det varme følelser også etter at kameraene var slått av. Det vel ett år lange forholdet til Morten Harket er den nå ugifte tobarnsmora lite pratsom om.

– Ja, han var en attraktiv mann. Nå har jeg ikke sett han på mange år, men jeg er helt sikker på at han fremdeles er det.

Som medlem av a-has innerste krets opplevde hun gjennombruddet som en voldsom opplevelse.

– «Take On Me» gikk til topps ni måneder etter at vi gjorde videoen og livet var helt normalt. Plutselig fikk jeg masse pressefolk på døra og alt ble hektisk. Når jeg og Morten beveget oss utendørs, var det alltid mange som ville ha autograf og ta bilder. Men det var egentlig mest moro, minnes Bunty som også fikk besøkt Norge ilag med a-ha-stjernen.

– Dere har et vakkert land, men det er nok litt kaldt der om vinteren for en som meg, ler hun.

Blir oppsøkt på Facebook

Videoen følger meg ennå på ett vis. Jeg blir ikke direkte gjenkjent, men opplever noen ganger at folk spør når de hører navnet mitt.

Bunty Bailey, «Take On Me»-jenta

Etter «Take On Me»-videoen har Bunty Bailey spilt i en håndfull musikkvideoer og hatt småroller, sist i 2008.

I dag bor 46-åringen i en landsby i Berkshire vel fire mil øst for London. Der jobber hun med restaurering og salg av eiendommer. I tillegg har hun en jobb i et IT-selskap.

«Take On Me»-videoen blir hun stadig konfrontert med.

– Videoen følger meg ennå på ett vis. Jeg blir ikke direkte gjenkjent, men opplever noen ganger at folk spør når de hører navnet mitt. Mest merker jeg det på Facebook. Der prøver fansen til a-ha å legge meg til som venn, smiler hun og legger til at de blir høflig avvist.

Vil invitere A-ha på te

I høst feirer «Take On Me» 25 år - et jubileum den norske suksesstrioen kroner med å legge opp .

Bunty Bailey har fått med seg at A-ha er på avskjedsturne med konserter bl.a. i Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen og Tromsø.

– Jeg ønsker dem lykke til videre og synes de har laget flott musikk. Selv har jeg ikke truffet gutta på over 20 år. Men om jeg en dag skulle gjøre det, ville jeg invitert dem på en kopp te og en prat. Spesielt artig hadde det vært å treffe Heidi og Laureen igjen (Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoys koner, red.anm.). Vi kom veldig godt overens, mimrer jenta fra «Take On Me»-videoen.

  • VIDEO: Se a-has siste musikkvideo nedenfor

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.