Arctic Race får målgang på Nordkapp og i Tromsø

Med start på Nordkapp og målgang i Tromsø sentrum håper sykkelrittet Arctic Race å gjenta forårets suksess.

Arctic Race på Nordkapp

Arctic Race presenterer årets ritt på Nordkapp i dag.

Foto: Hilde Wøhni Joakimsen

Sykkelrittet presenterer i dag planene for rittet på Nordkapplaåtet.

– Verdens nordligste etapperitt på sykkel skal ha sin første målgang på Europas nordligste punkt, Nordkapp. Vi er veldig glad for å kunne være her oppe i dag å plante flagget ned, som vi kan plukke opp til sommeren, forteller daglig leder, Knut Erik Dybdal i Arctic Race.

I tillegg til at startetappen blir å ende på Nordkapp, ble det i dag også klart at den fjerde og siste etappen avsluttes i Tromsø sentrum.

Arctic Race presenterer planer for årets ritt på Nordkapp.

Vil gjenta suksesen

Rittet i fjor ble en stor suksess både sportslig og publikumsmessig. Nå håper arrangørene å overgå forårets suksess.

– Allerede i fjor hadde vi et spektakulært ritt som var innom Bodø, Lofoten, Vesterålen og Harstad. Nå er vi på toppen av Europa, og det i seg sjøl er noe spesielt, sier Dybdal.

– Thor Hushovd har sagt at selv han som nordmann får frysninger når han hører at han skal til Europas nordligste punkt, legger han til.

Fornøyde kommuner

Og ikke overraskende blir Arctic Race godt mottatt i kommunene hvor de har valgt å starte og avslutte rittet.

- Dette er helt fantastisk. Dette vil gi både kommunen og næringslivet enorme muligheter, sier Nordkapps ordfører Kristina Hansen.

– Dette er et eventyr og har vært det fra dag en. Og når vi nå får innspurten i Tromsø regner jeg med at hele Troms kommer til å sørge for at det blir en folkefest uten like, sier Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort.

Og i Tromsø ser planlegger de allerede å overgå avslutningen rittet fikk lenger sør i fylket i fjor.

– Jeg har allerede sagt at vi må slå Harstad som hadde innspurten i fjor. Vi må gjøre det enda bedre enn dem, sier Hjort.

Fortsatt noene hemmeligheter

Selv om rittet presenterte start- og sluttetappen i dag, er de fortsatt litt hemmelighetsfull. Hvor de andre etappene blir å gå blir presentert seinere.

– Man trenger ikke å være rakettforsker for å skjønne hvilket område de to andre etappene vil gå i, men vi annonserer ikke det riktig enda. Men vil lover at alle etappene får sitt særpreg og det kommer til å bli en spektakulær opplevelse i alle etappene, sier Dybdal.