Hopp til innhold

Her blir Tromsø med på sykkelfesten

Mens 400 syklister trosset gråvær og regn og deltok i Arctic Race of Norway Challenge på Kvaløya i Tromsø, forbereder publikum langs løypa seg til morgendagens store ritt

Troll Straumsbukta

Troll malt i fargene til ledertrøyene i Arctic Race hilser syklistene i amatørløpet lørdag velkommen. I morgen kommer proffene.

Foto: Nils Mehren / NRK

Fargerike sykler er hengt opp langs løypa. På fransk maner er asfalten preget med heltenes navn -og Thor Hushovd går igjen, hvitt på svart asfalt.

Innehaver av Pøbben, Per Olsen er entusiastisk supporter og serverer, hva det skulle være til ryttere som eventuelt skulle finne på stige av sykkelen akkurat her.

Se video fra løypa ved Straumsbukta:

Løp i Tromsø.

Straumsbukta forberedt.

Per Arne Kolseth

Per Arne Kolseth vant amatørrittet Arctic Race of Norway Challenge på Kvaløya lørdag.

Foto: Nils Mehren / NRK

I Straumsbukta skal det, i tillegg til å heies på sykkelritt, også feires 75 års lag hos Aksel Solli. Der har de også hatt en liten utfordring i å få alle gjestene hjem etter festen på søndag.

Veien er stengt store deler av dagen på grunn av Arctic Race of Norway. Men Solli ser stort på det: Er det fest, så er det fest, også på sykkel og sidelinja.

Fin løype!

Stig Kolseth som kjører for Lillehammer sykkelklubb, vant dagens ritt for amatører, Arctic Race of Norway Challenge. Kolseth brukte 2 timer og 15 minutter pluss noen små sekunder på den nesten 10 mil lange løypa fra Kattfjordeidet, ut mot Sommarøya og tilbake via Straumsbukta.

Umiddelbart etter målgang konstaterer han at proffene i morgen får ei fin løype å sykle. Variert, kupert og for dem som tar seg tid: et vakkert skue.