Sv-topp – Drittsekker er et passende uttrykk i denne saken

Det sier stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes, etter at han, på Facebook, brukte ordet «drittsekker» om den sittende regjering.

Anne Lajla Utsi og Torgeir Knag Fylkesnes

Torgeir Knag Fylkesnes fra Troms SV, mener regjeringen fortjener å bli kalt «drittsekker» på grunn av måten den behandler samene på.

Foto: Privat

Hadde denne bemerkningen falt fra Stortingets talerstol, ville nok representanten Fylkesnes pådratt seg Stortingspresidentens vrede, og fått klar beskjed om at slik uparlamentarisk språkbruk ikke sømmer seg for en mann i hans stilling.

Gjentok i radio

I ettermiddagsendingen i NRK Troms mandag, sa Fylkesnes at han står for det han har sagt, og at han nok kunne brukt ordet i andre fora enn bare på Facebook.

– Jeg ble rett og slett forbanna da jeg oppdaget at samtidig som regjeringen bevilger penger for at samene skal feire at det neste år er hundre år siden det første samelandsmøtet, så kutter den i støtten til andre samiske formål, sa han.

– Min definisjon på drittsekker at folk som behandler andre på en svært dårlig måte. Her passer regjeringens behandling av samene godt inn, mener Sv-representanten fra Troms.

– Tom for argumenter

Statssekretær Per Willy Amundsen fra Frp, er oppgitt over språkbruken fra Fylkesnes.

– Slike beskrivelser av politiske motstandere er trist og respektløst, sa han i radiodebatten. Dette må bety at SV er gått tomme for politiske argumenter. Kanskje dette er en ny politisk strategi fra SV, en ny måte å skaffe seg oppmerksomhet på, sier Amundsen.