Supporterkrav til TIL: – Seks poeng!

Ingen plan. Ingen samspill. Det er dommen fra supporterleder Alf Edvard Masternes etter gårsdagens pinlige forestilling. Nå krever han full pott de to siste rundene.

TIL-supportere

ENERGI: TIL-supportere ved en tidligere anledning.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Da dommeren blåste i gang gårsdagens hjemmekamp mot Vålerenga, var stemningen god blant TIL-supporterne. Rop og sang hørtes godt på Alfheim.

Men så skjedde det noe. Først ble det 0 - 1. Deretter 0 - 2.

Og så: 0 - 3.

Alf-Edvard Masternes synger i TIL-bussen

ENGASJERT: Alf Edvard Masternes synger i TIL-bussen ved en tidligere anledning.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Da dommer Tor Harald Hagen blåste av kampen, var det sarkasme og hoderystende oppgitthet som preget stemningen blant supportere. Det forteller leder av supporterklubben Isberget, Alf Edvard Masternes.

– Det er tungt å være TIL-supporter for tiden. Det smerter skikkelig i kroppen, sier han.

– Mental skjerpings

TIL produserte svært lite fremover før sidebytte, og kviknet ikke til offensivt før det sto 0 – 3. Da var det allerede for sent.

Gårsdagens tap er det fjerde på rad. TIL er nå på kvalifiseringsplass på tabellen. Det kan bli nedrykk. Hvor er samspillet, spør Masternes.

– Det ser ikke ut til å være noe samspill i det hele tatt. Om «Gutan» har lagt en plan, og det regner jeg med de har gjort sammen med trenerteamet, så blir i alle fall ikke den planen fulgt. Jeg kan ikke tenke meg til at man har lagt en plan som er så defensiv og såpass i utakt som vi så i kampen i går, sier han.

TIL-trener Bård Flovik

SATSER MAKS: TIL-trener Bård Flovik vil ha poeng i de to siste rundene.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Masternes mener mye sitter i topplokket.

– Jeg har i lang tid fokusert på at de 11 utvalgte som får æren av å spille for Tromsø idrettslag, må kunne omstille seg og slippe ned skuldrene og jobbe med det mentale, sier han.

Krav: Seks poeng

TIL trener Bård Flovik har sagt at TIL-må ta poeng i de to siste rundene, men det det holder ikke å bare ta poeng, mener Masternes.

Et krav til TIL-trener Bård Flovik og «Gutan» er følgende:

– Det er to kamper igjen og seks poeng å spille om. Vi må vinne kampene. Så enkelt er det. Vi må slutte å tenke på at dersom vi klarer uavgjort og det andre lagene rundt oss spiller dårlig, kan det gå bra. Det er en tullemåte å tenke på, sier Masternes.

Flovik: – Vi satser maks

På spørsmål til Flovik selv på Alfheim dagen derpå om hva som må gjøres, svarer han slik:

– Vi må være god på å analysere situasjonen. Vi må ha en god runde med spillerne og diskutere hvordan de ser på det, så skal vi lage en god strategi for uka.

Vi skal finne energi, humør, kraft, planer. Vi skal gå maks inn for å hente poeng mot i de to siste rundene mot Sarpsborg og Odd, sier Flovik.

Laster innhold, vennligst vent..