Suksess og håp for havet

Fiskeri- og økonomikonferansen Håp i Havet har blitt en svært viktig møteplass for både studenter, forskere og næringsliv.

Hallvar Agersborg og Marte Collin

Hallvar Agersborg og Marte Collin på Håp i Havet.

Foto: Kristine Østvold

«Framtida i Nord - et hav av muligheter» hadde studentene satt som tittel på sin egen konferanse i år.

Siden 2000 har interessen for Håp i havet bare økt og økt. Derfor så inngangspartiet på Norges Fiskerihøgskole ut som et stort fuglefjell.

Det var Kronprins Haakon som åpnet konferansen med sitater fra Alexander Kielland's Garman & Worse.

Det er studenter fra Norges Fiskerihøgskole og Handelshøgskolen i Tromsø som arrangerer konferansen. I åpningstalen roste Kronprins Håkon studentene for det arbeidet de la ned i den.

Han utfordret dem og universitetet også ved å si at de hadde et stort ansvar for at det blir håp for havet. Kronprinsen sa han var opptatt av sårbarheten, artsmangfoldet og ødeleggelsene.

Til å bli kjent med

Hallvar Agersborg og Marte Collin er studenter og med på å arrangere Håp i havet.

De var svært glad for at konferansen kom i gang og at alle gjestene kom til rett tid. Et stort styre med studenter har planlagt og jobbet med konferansen et helt år.

I andre etasjen på fiskerihøgskolen hadde en rekke bedrifter innen fiskeri satt opp stand. Tidligere student og fiskehelsebiolog Håvard Hårstad serverte sushi.

Hårstad mener det er svært viktig at studenten og bedriftene får møtes og utveksle erfaringer.

- Vi får fortalt hva vi trenger av kompetanse i tida fremover og de kan bli kjent med oss. Derfor er denne konferansen viktig for alle, sier Hårstad.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Oda Viken

Få med deg kveldens Nordnytt med Oda Viken

Få med deg kveldens Nordnytt med Oda Viken