Studenter savner penger fra universitetet: – Folk er fortvilet

Studentene i Harstad mener om lag 100.000 kroner de har betalt i kopiavgift har blitt borte.

Høgskolen i Harstad

SAVNER PENGER: Etter at Høgskolen i Harstad fusjonerte med UiT – Norges arktiske universitet opplever studenter at kopieringspenger er blitt borte. Personene på bildet har ikke blitt intervjuet i saken.

Foto: Mathis Eira / NRK

Studenter ved UiT campus Harstad

Leder for campustinget, Tonje Isaksen og nyvalgt tillitsmann for studentene Christer Kilavik reagerer på at penger er blitt borte.

Foto: Nils Mehren / NRK

Studentene ved UiT – Norges arktiske universitet, Campus Harstad føler seg lurt etter at penger de har betalt i kopiavgift, har forsvunnet.

Studentparlamentet har forsøkt å få svar på hva som har skjedd og hvor mye det kan dreie seg om, men de opplever liten vilje fra ledelsen.

– De som vi har fått klage fra har vært veldig fortvilet. De synes det er dumt og leit at de har fylt på penger og så har de ikke hatt mulighet til å få dem tilbake, sier leder for Campustinget, Tonje Isaksen.

– Det er uheldig sier hun.

Aslår 100.000

Det var i forbindelse med fusjonen høgskolen i Harstad og universitetet i Tromsø at pengene studentene hadde betalt inn i kopiavgift, ble borte.

Ruben Hammer, tredjeårsstudent på økonomi og administrasjon, har regnet seg frem til at det kan dreie seg om 100.000 kroner. Andre sier dobbelt så mye:

– For min del er det ikke snakk om mer enn 250 kroner. Totalt blir det mye, og når vi har betalt pengene inn, har de ingen rett til å ta pengene, sier han.

Ikke fornøyd med svar

Ingen ansvarlige ved campus Harstad har overfor NRK vært tilgjengelig for kommentar. Den eneste forklaringa studentene hevder å så langt ha fått fra ledelsen, er at de fikk gratis kopiering i en periode, som kompensasjon.

– Forklaringen er at egentlig at studentene ikke har tapt penger, men har fått en gratis ordning. Men nå har de gått tilbake til den gamle ordningen, sier Isaksen.

Hun er derfor ikke fornøyd med svaret.

– Vi lurer på hvorfor det har vært lite informasjon til studentene om de nye og gamle ordningene og hva som egentlig har skjedd, sier Isaksen.