Hopp til innhold

Strømbrudd i deler av Vest-Finnmark

Area Nett AS melder på Facebook at de har flere driftsforstyrrelse på strømforsyningen til sine abonnenter på Rolvsøya, Ingøy og i Snefjord i Måsøy kommune. Det er også strømbrudd på Magerøya i Nordkapp kommune.

– På grunn av nåværende værforhold er det ikke mulig å sende ut montører for feilretting. Vi blir å forsøke feilretting så raskt været tillater det, skriver Area Nett AS på sosiale medier.

Vakta hos Area Nett AS opplyser til NRK at de jobber med å få tilført strøm til abonnentene på Ingøy og Rolvsøya med aggregat, men at det er utfordrende værforhold på Rolvsøya. Veiene på øya er også nedsnødd.

På Magerøya i Nordkapp kommune prøver montørene å komme seg til bruddstedet med bistand fra brøytemannskapene og snøskuter.

Klokken 22.00 sier vakta til NRK at de har fått opp strømaggregat på Rolvsøya, og har fått koblet inn en del av kundene der.

På Magerøya driver montørene å feilsøker, men været gjør at det er veldig utfordrende.

De røde sirklene viser de berørte områdene for utfallet på strømlinja i Måsøy og Nordkapp kommune på grunn av pågående driftsforstyrrelse på onsdag 14. februar 2024.
Foto: Nettinord