Hopp til innhold

Intern strid i Troms Frp kan være årsak til at Sandberg trakk seg

Intern strid i Troms Frp kan ha vært en medvirkende årsak til at Per Sandberg trakk seg som 1. nestleder i partiet.

Per Sandberg

Frps Per Sandberg kan ha trukket seg som nestleder i partiet etter intern strid i Troms Frp, der hans kone er involvert.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Det skriver Aftenposten i forbindelse med at Sandberg gir ut biografien «Mot Min Vilje». Striden hardnet til i forbindelse med nominasjonsprosessen til høstens valg.

Bakgrunnen for det hele er en langvarige konflikt i Troms Frp. Det bunner i det avisa kaller en kamp om posisjoner i kommunepolitikken i Lenvik Frp, der Sandbergs kone Line Miriam Sandberg er involvert.

– Jeg har ikke lest boka. Når det gjelder nominasjonsprosesser i Troms har Per alltid holdt meget stor avstand. Han har behandlet meg på samme måte som et helt vanlig medlem, sier Line Miriam Sandberg til Dagbladet.

Sandberg sier også at hun støtter mannens valg fullt ut, og at hun ser frem til at Per Sandberg skal få mer tid til familien.

Anstrengt forhold

I en årrekke skal det ha vært et anstrengt forhold mellom henne og partikollega og nabo, Louis K. Edvardsen. De to er svært sterkt uenig i flere lokalpolitiske spørsmål, skriver Aftenposten.

Edvarsen sier til avisa at han ikke vil kommentere saken. Han kjenner ikke til at det er noen konflikt, dem imellom.

Men konflikten handler også om nominasjonen til Troms Frp før høstens stortingsvalg. Per Sandberg støttet opp om Per Willy Amundsen, som likevel måtte se seg slått av Øyvind Korsberg.

Vil ikke kommentere

Sandberg og Korsberg skal ha et anstrengt forhold, mens Amundsen er en av Sandbergs støttespillere. Slik svarer Korsberg på dette på en dårlig linje til USA.

– Nei, det har jeg ingen kommentar til. Jeg jobber profesjonelt med Per Sandberg, og har et godt forhold til Per Willy Amundsen, sier Korsberg til NRK.

Per Willy Amundsen sier til NRK at han ikke vil kommentere denne saka, han heller.

– Denne saken har kommet skeivt ut. Aftenposten har misforstått, hevder Amundsen.

Spent på boka

Per Sandberg

NRK møtte en ordknapp Per Sandberg utenfor forlaget tirsdag kveld.

Foto: NRK

Også Leder av Troms Frp, Geir Are Winther har lagt seg på ingen kommentar.

– Jeg ønsker ikke å kommentere den saken.

Hvorfor ikke det?

– Jeg har ingen kommentar til det.

Er du spent på boka?

– Ja, hvem er ikke spent på boka, svarer Winther.

Siste fra Troms og Finnmark