Vil bli straffeforfulgt etter Porsanger-ulykken

Politiet vil straffeforfølge en av skuterførerne fra Porsanger-ulykken på grunn av stjålen skuter. En annen person skal heller ikke ha hatt skuterlappen.

Pressekonferanse politiet

Politiets pressekonferanse. Terje Wikstrøm, stabssjef i Vestfinnmark politidistrikt (t.v.) og Politimester i Vest-Finnmark Torbjørn Aas.

Foto: Gyda Katrine Hesla

Politiet har under en pressekonferanse torsdag formiddag fortalt at skuterulykken i Porsanger har preget dem, og at de tar selvkritikk for at det tok tid før pårørende ble varslet.

De forteller også at én av skuterne skal ha vært stjålet, og at én av førerne ikke skal ha hatt skuterlappen. Politiet forteller at to personer derfor vil bli straffeforfulgt på grunn av dette.

Tre mistet livet

Skuterfølget som den 3. mars forsvant på fjellet i Porsanger ble funnet på tre forskjellige steder under redningsaksjonen.

Andreas Jensen Hermo (18), Stian Johansen (17) og Mats Larsen (18) omkom under den fatale turen.

Rett før pressekonferansen startet, ble fedrene Tommen Hermo og Tom Roger Larsen bedt om å forlate pressekonferansen av politiet.

Kritisk til politiet

De pårørende har vært kritiske til at de ikke fikk beskjed før lenge etter at den første meldingen ble meldt inn.

– Vi fikk aldri beskjed av politiet om at våre barn var i den situasjonen de ringte til politiet og fortalte de var i. Politiet ringte oss aldri, sier Tom Roger Larsen.

Tre omkom på snøscootertur

Tre omkom på snøscooterture i Porsanger.

Foto: Odd Øystein Johansen / Nyhetsgrafikk.no

Vennegjengen på ni kjørte fra Skaidi til Doggivann - en knapp mil unna - for å skrive i hytteboka. På hjemturen ble de overrasket av det kraftige uværet.

– Ingenting av det vi gjør nå kan skaffe våre barn tilbake, men redningsaksjonen har overhodet ikke fungert. De var ikke i stand til å håndtere denne redningsaksjonen, sier Larsen.

Den siste samtalen fra de ni ungdommene som var fast i uværet kom inn 10.02.
«Det er vi som er savnet. Ser ingenting.»

Video Kritikk av politiet

Pårørende med kritikk av politiet.