Debatt stortingsvalget 2017
Foto: Ola Solvang / Nordlys

Stortingsvalget Troms 2017

 • Amundsen: Usikker på fortsettelsen

  – Jeg hadde hele tiden troen på at vi kom til å vinne. Per Willy Amundsen sier han likevel er usikker på om han vil fortsette som justisminister når det skal dannes ny regjering, og at de må se an hvordan dette vil håndteres i partiet.

 • – Svartmalinga har ikke lykkes

  – Opposisjonens svartmaling av regjeringa har ikke lykkes, det sier Høyres stortingsrepresentant fra Troms, Kent Gudmundsen, etter valgseieren. Han får fire nye år på Stortinget, mens partikollega Regina Alexandrova mister sin plass på Tromsbenken. Gudmundsen tror tilbakegangen i Troms kan skyldes forsvarssaken.

 • Dobbelt så mange kommuner til Ap

  Arbeiderpartiet er vinneren i tolv av kommunene i Troms, og kommer seirende ut i dobbelt så mange som andreplassen. Senterpartiet får flest stemmer i seks kommuner, mens Fremskrittspartiet vinner i fem. Når 95 prosent av stemmene i Troms er opptalt, deler Ap og Sp førsteplassen i Lavangen, med 30,1 prosent til begge to.

 • 95 prosent opptalt

  Senterpartiet er valgets vinner i Troms med en økning på 8,6 prosentpoeng siden stortingsvalget i 2013. De har den største økningen med 1 flere mandater enn sist, mens Høyre har sunket med 1 færre mandater.

 • Troms høyeste oppmøte i nord

  Blant de tre nordligste fylkene var det størst frammøte i Troms med 74,0 prosent. Nordland ligger rett under med 73,5 prosent, mens 70,9 prosent av finnmarkingene gikk til urnene. På landsbasis var det 77,1 prosent frammøte. Det er en liten nedgang fra frammøtet i 2013 som lå på 78,2 prosent.

Noe jubel, noe tid til ettertanke og noen overraskelser. Valgkvelden i Troms var svært underholdende.

Slik var stortingsvalget 2017 i Troms

Erlend Svardal Bøe (H) om valgresultatet.
Reporter Tove Jensen snakker med folk om valgkampen og resultatene