Morten Hole
Foto: Eirik Hind Sveen / NRK

Stor overgrepssak i Harstad

Oppsummert

En mann i 70-årene er siktet for overgrep mot mer enn ti personer, i den største overgrepssaken i Harstad noen sinne.

 • Etterforsker overgrepssak videre

  Riksadvokat, Tor Aksel Busch har bedt politiet fortsette etterforskningen av overgrepssaken i Harstad, der en mann i 70-årene er siktet, før en eventuell tiltale tas ut. Riksadvokaten har også bestemt at det ikke skal tas ut tiltale i et av forholdene fordi det er foreldet.

 • Tar stilling til overgrepstiltale

  – En eventuell overgrepstiltale mot en mann i 70-årene fra Harstad vil være klar før jul, sier statsadvokat Lars Fause. Mannen er sikta for seksuelle overgrep mot et 20-talls gutter i Harstad på 90-tallet. Saken er klar for behandling hos statsadvokaten.

 • Ny overgrepssak i Harstad

  I forbindelse med etterforskningen av overgrepssaken mot en mann i 70-årene, har politiet i Harstad blitt oppmerksom på en ny overgrepssak. Det brekrefter etterforskningsleder ved Harstad politistasjon, Morten Hole.

 • Avslutter etterforskningen

  Politiet i Harstad avslutter fredag etterforskningen av den omfattende overgrepssaken mot en mann i 70-årene. Det har kommet flere tips i saken. Etterforskningsleder Morten Hole sier at flere av tilfellene kan være foreldet, og at det nå skal vurderes om de sakene som ikke er det, skal føres for retten.