Stor økning i antall hotellgjester på Svalbard

Januar ble en god måned for overnattingsbedriftene i Nord-Norge, sammenlignet med samme måned for ett år siden.

Svalbard

Longyearbyen og Svalbard opplevde en stor økning i antall overnattingsgjester i januar, sammenlignet med samme måned i 2014.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Overnattingsbedriftene på Svalbard fikk besøk av totalt 4 913 gjester i januar måned. Det er en økning på nærmere 50 prosent, sammenligning med januar i fjor. Det viser statistikken til Reiseliv i Nord.

Totalt ble det i januar registrert litt over 161-tusen overnattinger på overnattingsbedriftene i hele Nord-Norge, noe som er 2 300 flere overnattinger enn januar i fjor. Det vil si en oppgang på en prosent. Sammenlignet med desember 2014, opplevde overnattingsbedriftene en oppgang på fem prosent i januar.

Teller man kun med overnattinger på hotell, opplevde de nordnorske hotellene en oppgang på fem prosent i januar, sammenlignet med desember i 2014.

Mens antall overnattinger på Campingplasser, hyttegrender og vandrerhjem på landsbasis økte med seks prosent i januar, opplevde disse overnattingsbedriftene i Nord-Norge en nedgang i trafikken på 21 prosent.

Regiondirektør Geir Solheim i NHO Reiseliv Nord-Norge, skriver i en pressemelding at Nord-Norge har styrket seg ytterligere i sin posisjon som vinterreisemål, på bakgrunn av de ferske tallene.

Les også: – Rene cowboy-tilstander i reiselivet - Troms
Les også: 5500 flere utenlandske overnattinge - Troms
Les også: Dette får turistene til å måpe - Troms
Les også: Flere turister drar nordover - Troms