Stor leteaksjon etter savnet mann i 20-årene

En mann i 20-årene ble tatt av en bølge på Rolvsøya i Måsøy kommune i Finnmark. – Vi søker etter en omkommet person, sier politiet.

Redningsaksjon på Rolvsøya

Redningsskøyta er på stedet for å lete etter den savnede mannen.

Foto: Birgit Kristensen

Det er satt inn store ressurser i søket etter en mann som ble tatt av en bølge på Rolvsøya i Måsøy kommune rundt klokken 13.30 tirsdag.

– En person som kjenner den savnede skal ha sett han bli tatt av dønningene, sier operasjonsleder ved Finnmark politidistrikt Svein Erik Jacobsen.

Sea King, to SAE redningsskøyter, dykkere, politi og helse har vært involvert i redningsaksjonen.

– Sea King er ikke på stedet lenger. Nå begynner det å blåse opp og det blir ganske dårlig vær, så vi må avslutte for i dag, sier operasjonslederen.

I løpet av natten vil de legge en plan for hvordan de skal fortsette søket tidlig i morgen.

– Vi skal sende flere personer fra Røde Kors som skal fortsette søket sammen med resten av redningsmannskap når været blir bedre og det begynner å lysne, sier Jacobsen.

Laster kart, vennligst vent...

Rolvsøya ligger i Måsøy kommune i Finnmark.

– Liten sannsynlighet for at han har overlevd

Operasjonslederen sier de har brukt varmesøkende kamera i redningsaksjonen.

– Til nå har vi funnet en jakke og en telefon som lå inne i jakken. Vi tror mest sannsynlig at det tilhører den savnende, sier Jacobsen.

Politiet anser personen som omkommet.

– Det er liten sannsynlighet for at han har overlevd. Det har gått lang tid, sier operasjonslederen.

Mannen som falt i havet er av utenlands opprinnelse, og har bodd på Rolvsøya i flere år sammen med familien. Familien har blitt tatt hånd om av kommunalt kriseteam.

– Vi har vårt personell så lenge som mulig tilgjengelig for dem som trenger det. Vi vil ta vare på alle de berørte, sier rådmann i kommunen Lill Torbjørg Leirbakken.