Steinar Nilsen: – Har fått en enorm støtte i det siste

TIL-treneren merker presset etter en skuffende start på sesongen, men føler likevel at han har mange i ryggen.

Steinar Nilsen

TIL-trener Steinar Nilsen merker presset etter fire poeng på de åtte første kampene i eliteserien.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Det er klart jeg merker presset, det er en naturlig del av gamet. Samtidig har jeg en enorm støtte både i det lokale næringslivet og innad i klubben. Kanskje er støtten bedre nå enn når vi har gjort det godt, sier Steinar Nilsen.

TIL-treneren var langt nede etter å ha tapt 4–5 mot Vålerenga på tirsdag. Etter åtte kamper står «Gutan» igjen med fire poeng, og ligger nest sist på tabellen.

– Støtten vi får forteller litt om at folk setter pris på måten vi har startet sesongen med tanke på at vi satse på nordnorske spillere, stoler på egne ferdigheter og at vi prøver å løse det derfra, sier Nilsen.

Motiveres av motgangen

Treneren, med en fortid som spiller i både AC Milan og Napoli, sier at han blir motivert av motgangen klubben har for tiden.

– Jeg er veldig dedikert på det som er min oppgave, og det er at barndomsklubben min skal snu dette. Men vi er en hel organisasjon som må jobbe sammen for å klare det, sier han.

I morgen er det klart for 16. mai-kamp mot erkerival Bodø/Glimt på bortebane. Gultrøyene fra Bodø er det eneste laget som har startet sesongen dårligere enn TIL, med to poeng på de første åtte kampene.

– Jeg tror det blir en scoringsfest, slik det har vært de fleste kampene vi har spilt i år, sier Nilsen.

«Gutan» har sluppet inn 19 mål så langt i sesongen og scoret 12. Bodø/Glimt har scoret 11 og sluppet inn 22 mål.

Steinar Nilsen forteller at han merker presset etter TILs skuffende start på sesongen.

Har terpet på dødball

For å unngå å slippe inn så mange mål, har Tromsø terpet på dødball de siste dagene. Mot Vålerenga slapp de for eksempel inn tre dødballmål.

– Det har vært delt kvalitet på det vi har levert på dødball. Vi har hatt en god runde på det. Det er ikke noe magi, det handler bare om å få ballen vekk, sier Nilsen, som også mener det er mye positivt i det TIL har levert de siste kampene.

– Vi har gjort mye bra, særlig offensivt. Vi må bare tette igjen bedre bakover. Mot Bodø/Glimt har vi mange som har meldt seg på etter skade, så jeg er veldig positiv før kampen.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Sveinung Åsali Nordnytt

Se ukas første Nordnytt med Sveinung Åsali

Se ukas første Nordnytt med Sveinung Åsali