Hopp til innhold

- Harstad blir oljehovedstad i nord

Konserndirektør Helge Lund i Statoil offentliggjorde onsdag at Harstad blir det 5. driftsmiljøet i Statoil-systemet.

Helge Lund i Harstad

Konserndirektør Helge Lund orienterte onsdag morgen de ansatte i Statoil i Harstad om at de blir navet i konsernets petroleumsvirksomhet i nord.

Foto: Martin Mortensen/NRK

– Vi ser på Harstad som oljehovedstaden i nord, sa konserndirektøren til de 300 ansatte på hovedkontoret i Medkila onsdag morgen.

Harstad-kontoret skal drifte Aasta Hansten-feltet og Norne-feltet på Helgeland, samt og Snøhvit-feltet utenfor Hammerfest. På sikt vil også Skrugard/Havis-feltet i Barentshavet rapportere til det nye driftsområdet.

Toppledelsen i Statoil hadde tatt turen nordover for å offentliggjøre at deres kontor blir nav i selskapets satsing i nord.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nye arbeidsplasser

Jubel i Harstad

Statoils satsing på Harstad ble tatt godt imot av de ansatte.

Foto: Martin Mortensen

Lund varslet 30 til 50 nye petroleumsarbeidsplasser til Harstad i forbindelse med satsingen.

Nyheten ble møtt med trampeklapp blant de ansatte.

– Jeg er stolt av det letemiljøet vi har og ser synergiene av at disse driftsenhetene slås sammen i en organisasjon i Harstad og at beslutningsmyndigheten blir i nord.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Ikke en dag for lokalrivalisering, men glede

Video - Harstad blir vår oljehovedstad i nord

VIDEO: Konserndirektør Helge Lund forteller hvorfor Statoil satser i Harstad.

Olje- og gassfunnene i Nord-Norge har ført til økt interesse petroleumsselskaper. Aker Solution har allerede signalisert at de vil opprette 300 arbeidsplasser i Tromsø .

Styreleder i Petro Artic, Arvid Jensen, gratulerer Harstad og mener dette er en merkedag for hele Nord-Norge.

– Den nordligste driftsorganisasjonen har hittil vært i Stjørdal. Derfor er det positivt, selv om det ikke er uventet, at Statoil velger Harstad som driftsområde. Oljenæringen vokser så raskt og er så stor. Alle som har muligheter til å hive seg på toget, vil få sjansen. Derfor må vi heve oss over lokaliseringsdebatter i dag, sier han til NRK.

– Et godt signal

Marianne Bremnes

Marianne Bremnes, ordfører i Harstad kommune.

Foto: Martin Mortensen/NRK

Harstad-ordfører Marianne Bremnes (Ap) sier dette er en stor nyhet for byen.

– Dette er godt signal for utviklingen av olje- og gassmiljøet i Harstad, men også for Nord-Norge som petroleumsregion, sier hun til NRK.

Leder av Sør-Troms regionråd, Ivar B. Prestbakmo, mener nyheten er viktig fordi den gir langsiktighet for landsdelen.

– En slik beslutning skaper forutsigbarhet og trygghet for framtidig satsing i landsdelen med ringvirkninger, og slik sett en milepel i utviklingen av landsdelen som energiregion. Nye 30-50 arbeidsplasser i Harstad er isolert sett selvfølgelig viktig, men det viktgste er med på å fastslår at petroleumsaktiviteten utenfor landsdelen skal ringvirkninger i landsdelen, sier han til NRK.