Stakk av med mor (90) fra sykehjem – Utløste milelang politijakt

Blålys, stengt bru og spikermatte var ikke nok for å stanse mannen i 50-årene som stakk av med sin 90 år gamle mor fra sykehjemmet.

Laster kart, vennligst vent...

Her gikk ferden mens politiet prøvde å stanse bilen

Mannen i 50-årene mente at hans 90 år gamle mor ikke hadde det bra på sykehjemmet i Tromsø. Han hentet henne ut, uten å varsle enhetslederen. Kort tid etter ble politiet varslet om at kvinnen var borte. Det ble starten på en lang politijakt. Hendelsen skjedde i 2016.

Kjørte over politimann

Politiet fant mor og sønn på innfartsveien til Tromsø, men til tross for at politiet varslet med blålys nekta mannen å stanse. Heller ikke spikermattene politiet hadde lagt ut nærmere byen var nok til å stanse mannen. Også ett felt over Tromsøbrua ble stengt i et forsøk på å stanse mannen, men han svingte ut i motgående kjørefelt for å komme forbi køa, og ferden fortsatte.

Først da mannen kjørte inn i et boligfelt klarte politiet å stanse ham. Politibetjentene som hadde jaktet på mannen knuste ruta på bilen for å få kontroll på sjåføren. Samtidig svingte mannen unna da han rygget, og dermed havnet begge bena til en av betjentene under forhjulet.

Nektet straffskyld

Nylig gikk straffesaken mot mannen i Nord-Troms tingrett. Her nektet sjåføren straffskyld etter politijakten som skjedde i 2016. Han mente politiet hadde opptrådt uvettig, og at han skulle fått kjøre sin egen mor hjem uten politiets innblanding.

Han mente moren hadde det svært dårlig på sykehjemmet, og at hun ble tvunget til å være der mot sin egen vilje.

Nord-Troms tingrett har nå dømt mannen til 50 dagers fengsel for brudd på Vegtrafikkloven og han mister føreretten i 15 måneder.