Spiller julen inn med jazz i Tromsø

Live Foyn Friis er tilbake i Tromsø for å spre julestemning med sin jazz.

Kom i stemning med julejazz fra Live Foyn Friis og band.

Live Foyn Friis opptrer under ettermiddagssendinga med «Have Yourself a Merry Little Christmas» og hennes egen låt «This Christmas».

Live Foyn Friis og gamle studiekamerater fra Musikkonservatoret i Tromsø møtes for å spille jula inn sammen. Tirsdag kveld har de konsert på Café Sånn i byen.

Live som har røtter i ishavsbyen, studerte i Tromsø, og bodde der fra 2005 til 2009. Siden har hun reist verden rundt å spilt konserter.

– Jeg har de siste årene holdt til i Danmark. Har studert både i Tromsø og Stockholm før den tid. Nå skal jeg snart flytte hjem til Oslo, for å se om jeg kan slå gjennom på hjemmefront også.

Foyn Friis har vunnet flere prestisjetunge priser, blant annet Årets unge jazzkomponist i Danmark og Danmarks nye jazzstjerne.

– Det er veldig hyggelig og morsomt med priser. Det betyr at noen på den andre enden setter pris på det jeg gjøre, noe som bidrar til at jeg vil lage mer musikk. Det betyr veldig mye.

Som band i Tromsø har hun med seg Håkon Skog Erlandsen på tenor/saksofon, Christer Jørgensen på trommer, Dag Okstad på bass og Terje Storvik på gitar.