Spår lavere pris for kongekrabben fremover

Svein Ruud i Norway King Crab spår at kongekrabbe-prisen skal ned nå som russiske båter starter fisket. Men Ruud tror ikke hans eget selskap vil merke noe særlig til dette.

Svein Ruud

Svein Ruud har gjort stor suksess med salg av kongekrabbe til restauranter verden over. I år vant de LINK-prisen som ble delt ut av Innovasjon Norge, fordi de har turt å gå nye veier med kongekrabben.

Foto: Privat

1. september startet russerne å fiske kongekrabbe, og 15. september åpnes fisket ved Alaska. Det betyr mer krabbe i markedet, og lavere pris mener Ruud. Men Norway King Crab selger til restaurantmarkedet over hele verden, og de betaler gjerne mer for norsk krabbe.

– Disse kundene møter den russiske krabben med skepsis, blant annet fordi det knytter seg usikkerhet til om krabben er fanget på lovlig og bærekraftig vis. Så vi forventer ingen prisnedgang verken til oss eller det vi kan betale til fiskerne, sier Ruud til Kyst og fjord.

Men for kolleger som selger til andre krabbeglade mennesker tror han vil merke et relativt kraftig fall i pris sier han til nettavisen.

– Hvor mye det vil påvirke prisen er umulig å si, men i fjor stoppet jo flyfrakten av levende krabbe til en del kunder opp fordi prisen gjorde det umulig å forsvare flyfrakt, sier Ruud overfor Kyst og Fjord.

Nyheter fra Troms og Finnmark