– En stor dag for Sør-Afrika

Sør-Afrikas ambassadør Beryl Rose Sisulu fikk se VM-åpningen i hjemlandet fra Alfheim stadion.

Video VM-ALFHEIM-110610T-TR_TR.mp4

Sør-Afrikas ambassadør Beryl Rose Sisulu fulgte VM- åpningen fra Alfheim stadion.

Foto: Nyhetsspiller

I ettermiddag åpnet Sør-Afrika sitt eget VM med 1-1 mot Mexico. Sør-Afrikas ambassadør til Norge – Beryil Rose Sisulu – fulgte kampen fra en storskjerm på Alfheim - 10695 km unna.

Se video fra besøket her:

Video VM-ALFHEIM-110610T-TR_TR.mp4

Hun fikk se en spennende kamp sammen med blant andre TIL-direkør Stig-Ove Sandnes, som overraske ambassadøren en TIL-drakt.

– Jeg synes det var bra at vi scoret det første målet siden vi er vertsnasjon. Vi hadde mange sjanser til å score flere mål, men av en eller annen grunn klarte vi ikke det. Men jeg jeg synes det var en god kamp.

Så føyde Sisulu til:

– Veldig fairspilt, dommeren var rettferdig, vi kan ikke klage - jeg synes det var en god kamp.

Lunsj

Før kampen spiste hun lunsj sammen med deler av ledelsen i TIL, og Saliou Ciss fra Senegal, en av to TIL-spillere fra Afrika.

– Jeg tror Spania vinner, sa Ciss.

– For oss spiller det ingen rolle om Sør-Afrika går videre, sa ambassadøren, som mener det er et speielt bånd mellom Tromsø og Sør-Afrika etter Nelson Mandelas besøk i byen for – på dagen – fem år siden.

– I dag kan jeg virkelig føle at folk i Tromsø er sørafrikanere. de er varme og vennlige. Så mye forskjellige fra folk i Oslo, unnskyld at jeg sier det, smiler Beryl Rose Sisulu.