Hopp til innhold

Søker unge til å løfte kunnskapen om Nord-Norge

Søker etter unge ledertalenter som skal lære om næringslivet i nord og mulighetene for verdiskapning.

Fjellheis Tromsø

Nord-Norge må opp og fram, og Agenda Nord-Norge AS søker ambassadører som ønsker å hjelpe til med utvikling av landsdelen.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

– Nord-Norge trenger påfyll av nye stemmer som skal utvikle landsdelen videre, sier styreleder i Agenda Nord-Norge AS og konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge, Jan-Frode Janson.

Torsdag lanserte Agenda Nord-Norge et ambassadørprogram for 12 nordnorske talenter, i alderen pluss/minus 25-35 år. De skal bygge kjennskap om landsdelen og dens muligheter, og bruke det til å løfte kunnskapen om Nord-Norge.

Jan Frode Jansen

Styreleder i Agenda Nord-Norge AS og konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge, Jan-Frode Janson.

– Vi ønsker å invitere 12 unge talenter til å lære mer om Nord-Norge, næringslivet i nord og mulighetene for verdiskaping som ligger foran oss, sier Janson. – Vi søker etter fremtidige ledestjerner som tør å gå i front for å sikre utvikling i landsdelen.

Utvikle egen landsdel

Ambassadørene skal møtes seks ganger i løpet av et år, på Hurtigruten. I løpet av de tre dagene skal de gjennom historieundervisning, geografi og næringsliv øke kunnskapen om hvordan Nord-Norge skal ta en rolle i utviklingen av egen landsdel.

NHO, LO og SpareBank 1 Nord-Norge tok i 2014 initiativ til Agenda Nord-Norge, et aksjeselskap som skal jobbe for økt samarbeid i nord.

Gi signaler til politikerne

Ambassadørprogrammet heter «#Lederstjerner i verdensklasse», og skal skape en arena hvor nordnorsk næringsliv samles for å dele kunnskap og gi signaler til politikerne.

– Vi ønsker å nå et bredt spekter av nordnorske talenter. Fremtidens stemmer finnes blant ledere og ansatte i næringsliv, offentlig sektor, akademia, kultursektor, i samiske samfunn, og i politikk. Alle som brenner for Nord-Norge kan søke, sier Bjørn Johansen i LO Finnmark.