Se video: Krister fra Tromsø vant årets triks med denne heftige turen i Malangen

Lørdag kveld hedra Brettforbundet snøbrettkjørere over hele landet med prisutdelinga Snowboardawards. Krister Kopala fra Tromsø er den første noensinne som vinner «Årets triks» med dette trikset.

Krister Kopala fra Tromsø vant årets triks med sin tur ned et fjell i Malangen.

Krister Kopala fra Tromsø vant årets triks med sin tur ned et fjell i Malangen.

– Det var veldig artig. Det er første gang årets triks går til hardboots og at man kjører renne og ikke spins eller salto, sier Kopala.

Sist vinter tok tromsømannen og noen venner turen til Malangen, hvor de skulle stå ned ei smal og bratt renne fra ett av fjellene. Han har kjørt ned der før, men aldri har forholdene vært så gode som akkurat denne dagen.

Ifølge Kopala har akkurat denne renna spesielt høye vegger, og det legger seg derfor en god del snø i den. I tillegg faller det ned snø fra veggene. Og med ei helling på mellom 40 og 45 grader stort sett hele veien, får man god fart nedover. Man skal med andre ord ha god kontroll på brettet når man setter utfor.

– Det krever mye jobb. Det er mye gåing. Du går opp i et par timer og kjører ned på 1,5 minutter. Du får veldig god fart inni renna, og da er det ikke bare å stoppe. Da handler det bare om å kontrollere fallet så man holder seg på beina, sier Kopala.

Krister Kopala
Foto: Privat

Med kamera på hjelmen satte han utfor, og det er denne turen som lørdag ble kåra til årets triks. Sjøl har han visst om seieren i et par uker.

– Det har vært vanskelig å holde igjen, jeg har bare hatt lyst å si at jeg vant, sier snøbrettkjøreren.

Gode utøvere i nord

– Her har vi en nordmann som kjører «alaskalines» i sitt eget nabolag. Man får linja rett opp i trynet, og kjenner på suget av farten fremfor å tenke over hva man nettopp så, var juryens begrunnelse.

Det er Brettforbundet som arrangerer Snowboardawards. I år ble hele Norge invitert på ei digital prisutdeling i god koronaånd, hvor målet er å hedre alle vinnere på tvers av hva man har fokus på.

– Her samles konkurransekjørere som sikter mot OL, fotografer som har fokus på det perfekte bildet, filmere, streetkjørere, klubbene våre. Rett og slett alle som elsker snowboard, sier eventansvarlig i Brettforbundet, Mette Kvåle.

Hun sier det er et stort engasjement rundt prisutdelinga i snøbrettmiljøet, og at de største stjernene i Norge var nominerte i årets triks. Sjøl synes trikse-vinneren Kopala at det er stas å være den første noensinne som vinner årets triks med en såkalt straightline.

– Og at det foregår her oppe i Nord-Norge, det er veldig stas. Jeg håper at det kanskje åpner opp for at folk blir lagt merke til her oppe også. Det er mange gode kjørere i nord, sier Kopala.

Krister Kopala vant årets triks ved å stå 1000 høydemeter ned et fjell på snøbrett.

Krister Kopala klatrer gjerne opp fjell med brettet på ryggen.

Foto: Privat