Snøbygene står i kø inn mot kysten: – Ingen grunn til å sette bort snøskuffa

Det har kommet store mengder snø mange steder i Norge det siste døgnet og mer vil det kommet. Meteorologene ser ingen grunn til å sette bort snøskuffa med det første.

Snøvær i Nord-Norge

Enda flere snøbyger kommer inn over store deler av kysten de neste dagene.

Foto: @Meteorologene

Sludd og snø er på vei mot Agder, Rogaland og Sunnhordland. Det kan gi vanskelige kjøreforhold, varsler meteorologene.

De har sendt ut gult farevarsel fra mandag ettermiddag til tirsdag morgen.

I Nord-Norge har det falt store snømengder det siste døgnet og flere snøbyger er på vei i full fart. I Nordland treffer et polart lavtrykk kysten tirsdag formiddag, som betyr tette snøbyger og opp mot liten storm.

– Enda flere snøbyger er på full fart inn mot Nord-Norge. Bygeskyene dannes når den kalde lufta fra Grønland strømmer ut over varmere hav, og slik fortsetter det de neste dagene. Ingen grunn til å sette bort snøskuffa ennå, skriver Meteorologene på Twitter.

  • Se Statens vegvesens trafikkameraer på 175.no
Laster Twitter-innhold

Betydelig snøskredfare

I Trøndelag er det sendt ut gult farevarsel for onsdag på grunn av mye snø. Sør for Namdalen kan det lokalt komme opp mot 30 centimeter snø.

Med snøbygene øker også snøskredfaren. i Vest-Finnmark, Nord-Troms og Sør-Troms stiger faregraden fra moderat til betydelig. I Lyngen, Indre Troms og i Tromsø er det allerede betydelig snøskredfare. Det samme er det i Trollheimen, Romsdalen og på Sunnmøre.

  • Se alle værdetaljer på yr.no