Hopp til innhold

Slik kan du følge Finnmarksløpet 2020

6. mars starter vinterens vakreste eventyr. Her får du en oversikt over hvordan du kan følge løpet hos NRK. Helt nytt i år er flere daglige sendinger.

Thomas Wærner

Han varmet opp til Finnmarksløpet 2019 med å gifte seg på ishotellet i Alta. Nesten en uke senere avsluttet Thomas Wærner (46) den 1200 kilometer lange «bryllupsreisen» med å komme suverent først i mål.

Foto: Erlend Hykkerud / NRK

Vilt, rått og vakkert. En ensom kamp mot seg selv og naturen. Hvem vinner Finnmarksløpet i år?

Finnmarksløpet går gjennom skog, vidde og fjellområder. Det meste er uberørt og ubebodd villmark. Sporet er markert med stikker, men i dårlig vær kan det være vanskelig å se hvor man skal.

Finnmarksløpet er unikt, ikke bare på grunn av lengden, men også den unike arktiske naturen som løpet går gjennom. Klimaet er ugjestmildt og raskt skiftende.

Hundekjørerne kan oppleve både fantastisk nordlys, solfylte dager, orkan, kraftig nedbør og bitende kulde ned til 40 minusgrader.

Harald Tunheim og Hanna Lyrek i mål på FL500 2019

Hanna Lyrek (19) ble i fjor tidenes yngste vinner av FL600. Hun suste forbi storfavoritten Harald Tunheim og ble norgesmester i langdistanse hundekjøring. I år stiller de begge i den lengste distansen, FL1200.

Foto: Morten Broks / Finnmarksløpet

119 deltakere fra 10 ulike nasjoner stiller til start. FL-1200 starter fredag 06. mars klokken 19.00. FL-600 og FL-junior starter lørdag 07. mars klokken 13.00.

FL-junior har NM-status i langdistanse for juniorer og FL-1200 har NM-status i langdistanse åpen klasse.

Finnmarksløpet 2018 - kvadrat
Foto: Finnmarksløpet

Slik følger du løpet med oss

NRK vil oppdatere deg fortløpende om ting som skjer i løypa på vår egen hundeløpside nrk.no/finnmarksløpet.

Også i år sender vi direkte på nett og på facebooksiden til NRK Finnmark, med NRK-programleder Anniken Pedersen og sidekick hundekjørerekspert Vidar Uglebakken.

Hver dag i åtte dager skal vi på en unik måte komme tett på hundekjørere og handlere ute i traseen. Denne sendingen skal også sendes på NRK 2, i tillegg til at vi på NRK 1 har de vanlige kveldssendingene fra sjekkpunkt. Disse ledes av programleder Carina Olset og ekspertkommentator Hans Petter Dalby.

Vi har også reportere som følger løpet tett, og gir deg de gode historiene til nett, TV og radio. Du kan også følge deltakerne via GPS-sporing her (ekstern lenke).

Hund i spannet til Petter Karlsson

Hund i spannet til Petter Karlsson hviler på sjekkpunktet Levajok i Finnmarksløpet 2018.

Foto: André Bendixen / NRK

Følg oss i sosiale medier!

På Instagram- og Facebook-kontoen «NRK Finnmark» kan du enkelt følge med på det som skjer under Finnmarksløpet. Her viser vi folkelivet, spreke hunder og god stemning. Vi kommer også til å sende direkte fra ulike sjekkpunkt på Facebook.

NRK får tusenvis av bilder via emneknaggen #nrkbjeff fra publikum gjennom hele året – og det ønsker vi oss selvfølgelig mer av!