Slår ring om Sandra

Politikerkolleger og meningsmotstandere slår ring om Sandra Borch. – Ingen skal måtte oppleve trusler fordi de benytter seg av ytringsfriheten, mener politikere fra flere partier.

Sandra Borch på Sps valgvake

Sandra Borch får massiv støtte fra politikerkolleger i mange partier, etter at hun ble drapstruet på grunn av sin støtte til pelsdyrnæringa.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

At Sandra Borch har trukket seg fra deltakelse i Debatten på NRK i kveld på grunn av drapstrusler, har rystet mange av hennes politikerkolleger.

Etter at Borch skrev et forsvar for pelsdyroppdretterne i går, og stilte med minkpels på julebordet til Troms fylkesting, har hun fått mange negative reaksjoner. Det toppet seg i dag, da hun fikk en telefon med trussel om at hun ville bli drept dersom hun deltok i Debatten.

Ellen Øseth

Ellen Øseth er en engasjert motstander av pelsdyroppdrett, men i dag støtter hun Sandra Borch med full styrke.

Foto: Regjeringen.no

Dypt uenig, men støtter

– Jeg er dypt uenig med Sandra i sak, men dette provoserer meg virkelig! Det sier fylkestingsrepresentant for SV, Ellen Øseth.

– Ingen politikere skal trenge å oppleve dette på grunn av sine meninger. Jeg er skikkelig opprørt, sier hun.

Øseth sier at hun er sikker på at flertallet av befolkninga er uenig med Sandra i pelsdyrsaken, men det rettferdiggjør ikke trusler, sier hun.

– Jeg har selv mange meninger som går på tvers av det folk flest mener, men dette skal ikke hindre meg, eller noen andre å stå fram med synspunkter, uansett hvor upopulære de måtte være, sier Ellen Øseth.

Sandra er menneske og politiker

Leder i Troms arbeiderparti, Cecilie Myrseth, hører også til Sandra Borchs meningsmotstandere. Men også hun står i dag fram med full støtte til senterpartipolitikeren.

Cecilie Myrseth

Cecilie Myrseth aksepterer ikke at politkere blir truet fordi de benytter seg av ytringsfriheten. - Dette er tøft for Sandra, og jeg støtter henne av hele mitt hjerte.

Foto: Lars Åke Andersen/frifoto.no

– Sandra er et menneske i tillegg til å være politker, så dette må være tøft for henne, sier Myrseth.

– Hun har min fulle støtte i dag, og jeg håper at hun kommer tilbake og deltar i debatter. Det er ikke til å leve med at politkere må trekke seg fra det offentlig ordskiftet fordi de frykter for sine liv, sier hun