Hopp til innhold

Skred og vind stenger flere fylkesveier i Troms

Fylkesvei 862 på Senja er stengt ved Bratthesten. Det er på strekninga mellom Senjahopen og Mefjordbotn. Årsaken er snøskred og fare for nye skred. Entreprenør og Statens vegvesen vil gjøre ei ny vurdering klokka 12 onsdag formiddag.

Oppdatert kl. 11.13: Veien er åpnet.

Varsom melder om faregrad 2 for snøskred.

I samme kommune, i Rossfjord-området, er veien stengt på strekninga fylkesvei 7872 Skogheim – og fylkesvei 8560 Fredheim på grunn av uvær. Veien er ventet å forbli stengt til i kveld.

Også fylkesvei 7778 er stengt mellom Ytre Kårvik og Skarsfjord på Ringvassøya i Tromsø kommune er stengt. Det på grunn av uvær. Foreløpig er veien stengt til klokka 14.

Oppdatering 12.40: Veien er åpen.

I Salangen er fylkesvei 7814 stengt mellom Bekkebotn og Haugli på grunn av at en bil har fått stans. Vegvesenet opplyser at det er fare for fokksnø på fylkesveien.

Gjennom sine trafikkmeldinger opplyser Vegvesenet at det er fare for snøfokk og fokkskavler i veien en rekke steder i Nord-Troms.

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for kraftig vind i Nord-Troms og Finnmark.

– Det gjelder til i morgen tidlig. Det er ventet sterk kuling utsatte steder, og vindkast opp i 32 m/s. I tillegg kommer det snøfokk med den sterke vinden. Det kan gi påvirkning på trafikken, sier vakthavende meteorolog Patrick Stoll.

Trafikksentralen Nord gikk tirsdag ut og advarte om krevende kjøreforhold.

Også i Finnmark er en rekke veier stengt.

Skred stenger fylkesvei på Senja. Bildet er tatt på strekninga.
Foto: Statens vegvesens webkamera