Skoleledelsen har reist for 2 millioner: – Alt er godkjent

Nettavisen iFinnmark mener de kan dokumentere at fylkeskommunen dekker mer enn de skal av skoletoppenes reiseutgifter. Det avviser opplæringssjefen.

Skolerapport

Opplæringssjef i Finnmark fylkeskommune, Lisbeth Sandtrøen sier de kan dokumentere at de følger statens reiseregulativer.

Foto: Eirik Hind Sveen / NRK

– Vi har fått en oversikt fra lønnsavdelingen i Finnmark fylkeskommune på utbetalinger som er gjort fra opplæringsavdelinga i fylkeskommunen. Når det gjelder de konkrete bilagene som er nevnt, så er det ting som fylkeskommunen har utbetalt til disse rektorene og avdelingslederne, sier Arne Reginiussen, redaktør i iFinnmark.

Finnmark fylkeskommune i Vadsø

Finnmark fylkeskommune i Vadsø

Foto: Arnstein Jensen / NRK

Skoleledelsen i den videregående skole i Finnmark får kritikk for å ha hatt for høye reiseutgifter i en tid hvor det er kuttet i skolebudsjettene.
Fredag kunne iFinnmark fortelle at skoleledelsen reiste verden rundt for 2.2 millioner kroner, og fikk dekket både potetgull og vin på fylkeskommunenes regning.

– Vi har gått igjennom en rekke bilag, og vi har gått ut med hovedsummen. Det er fortsatt en del bilag vi ikke har fått, blant annet en del underbilag som ikke er kommet inn til oss. Men vi kommer til å følge denne saken opp, redaksjonelt, selvfølgelig, sier Arne Reginiussen.

Viktig å belyse pengebruken


Opplæringssjef i Finnmark fylkeskommune, Lisbeth Sandtrøen, mener det er viktig å belyse hva pengene har gått til, men avviser at de får dekket noe utenom statens regulativer.

Usikker framtid

Opplæringssjef i Finnmark fylkeskommue, Lisbeth Sandtrøen, sier de har full oversikt over pengebruken i fylkeskommunen.

Foto: Stian Strøm

– Jeg kunne tenkt meg at Finnmark Dagblad kanskje hadde spurt litt og avklart en del før de trykket artikkelen. Det er slik at potetgull, vin og sjokolade som du skriver på rommet eller tar i minibaren, må du betale av egen lomme. Det fylkeskommunen refunderer er rommet, sier Lisbeth Sandtrøen.


Men hva synes du om det som er kommet fram i media?

– I fylkeskommunen så har vi mennesker som sitter og kontrollerer hver en eneste reiseregning. Er det en liten prikk feil så får jeg den tilbake og må gjøre den på nytt. Vi har et kontrollregime som er svært nøye, sier opplæringssjefen.

– Har full oversikt

Opplæringssjefen sier det ikke er noe problem å legge frem dokumentasjon på at de ikke har fått betalt for noe de ikke skulle hatt.

– Det er fullt mulig. Vi har full oversikt. Vi må lete litt og jobbe litt, men det blir ikke før jeg er tilbake fra ferie før 8. august.

Ifølge avisa er det noen reiseregninger fra deg der man ikke kan se hva den er gått til. Hva sier du til det?

– Det kan jeg ikke skjønne. Hvis de har gått inn å sett i bilagene så har de funnet det. Alt er godkjent og utbetalt, sier opplæringssjef Lisbeth Sandtrøen.