Skole og barnehage stengt på grunn av én koronasmittet: – Vi er ikke naive

Torsdag er den eneste grunnskolen og barnehagen i Salangen stengt på grunn av korona. Ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp) mener tiltaket er viktig for å trygge innbyggere.

Sigrun Wiggen Prestbakmo.

STENGER: Ordfører i Salangen kommune, Sigrun Wiggen Prestbakmo, sier stengingen er mindre drastisk enn å risikere økt smitte på skolen og barnehagen.

Foto: Rune N. Andreassen / NRK

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Personen som har testet positivt for covid-19 er smittet under en reise til Polen og er nå i isolasjon.

– Vedkommende som er smittet har gjort alt det rette, sier ordfører i Salangen Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp).

Alle nærkontakter til den smittede har blitt testet og til sammen seks personer er i karantene.

250 elever har hjemmeundervisning

To av nærkontaktene går på grunnskolen og i barnehagen som nå er stengt, opplyser kriseledelsen på kommunens nettsider. Avgjørelsen er tatt sammen med rektor på skolen og barnehagebestyrer.

Dermed har nesten 250 elever i Salangen hjemmeundervisning torsdag.

– Vi velger å trygge ansatte, foreldre og skoleelever i løpet av dagen i dag til vi får svar på om det er ytterligere smitte. Det er for å være føre var, sier Prestbakmo.

– Vi er ikke naive

Salangen kommune har i overkant av 2000 innbyggere. De har tidligere hatt tre tidligere smittetilfeller, ifølge tall fra FHI.

– Vi er ikke så naive at vi tror at det ikke oppstår smitte videre framover, så vi var klar når smittetilfellet dukket opp i Salangen, sier Prestbakmo og legger til:

– Det er et lite samfunn og folk omgås hverandre. Det ville ikke vært noen god løsning for et lite samfunn om viruset får lov til å utvikle seg fort. Vi er helt avhengige av å ha folk i arbeid.

En rekke mindre kommuner i Troms har de siste ukene hatt tilfeller av koronasmitte. Blant annet i Kvænangen og i Målselv.

Salangen kommune i Sør-Troms.

Kommunelegen i Salangen vurderer risikoen for at det er brakt smitte til skolen og barnehagen som lav, ifølge kommunens nettsider.

– Er det ikke et litt drastisk tiltak å stenge skole og barnehage når kun én person er smittet?

– Hvis jeg hadde blitt smitta og mine barn hadde vært i skole og barnehage ville jeg tenkt det var fornuftig at man tok hensyn til alle de andre.

Testresultatene vil være klare torsdag kveld. Da vil kriseledelsen vurdere om skolen og barnehagen også skal holde stengt også på fredag.

Status Norge

Sist oppdatert: 02.12.2020
2 323
Siste uke
128
Innlagt
334
Døde

Nyheter fra Troms og Finnmark

Sveinung Åsali Nordnytt

Sveinung Åsali gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark