Skiippagurra + Mufistar

Skiippagurrafestivalen skal vise frem unge lovende finnmarksmusikere!

Øyvind Stangnes og Harald Devold
Foto: Fredrik Norum

Mufi-general Harald Devold er entusiastisk. I dag kan han nemlig, sammen med festivalsjef for Skiippagurrafestivalen, Øyvind Stangnes, fortelle at de to inngår giftemål.

- Vi skal lage en scene på Skiippagurra som presenterer «shooting stars» fra Finnmark.

Dette betyr i praksis at seks unge og lovende band blir plukket ut til å spille en hel kveld på hovedscenen på Skippagurrafestivalen. Det blir full pakke, men samme backline, lys og lydproduksjon som de største bandene på festivalen skal bruke.

I tillegg får et av bandene et utviklingsstipend på 20 000 kroner, som man for eksempel kan bruke på en demo, eller ny gitar.

Satser på ungdom

Devold kan fortelle at Skiippagurra er det nye kraftsenteret for unge band i Øst-Finnmark, og han gleder seg til å samarbeide med en såpas potent institusjon som festivalen har blitt.

- Vi er veldig glade for å få lov til å komme inn på en så viktig arena som Skiippagurra.

Også Stangnes er fornøyd i dag, og forteller om en enorm økning i bandmiljøet i Finnmark.

- Vi satser hardt på ungdom, vi vil ha nye stjerner fra Finnmark opp og frem, og det har vi klart i løpet av årene vi har holdt på.

Men Stangnes er ikke helt fornøyd. Han har i mange år vært nødt til å takke nei til mange av disse bandene, men det vil han nå ha slutt på.

- Vanligvis vil vi få plass til et slikt band hver kveld, men i stedet for å presse noen få av de bandene som vil spille mellom andre større artister vil vi nå heller bruke en hel kveld til det. Og MUFIstar er en helt perfekt måte å gjøre dette på.

Meld deg på!

Festivalen starter torsdag 3. juli, og går frem til søndag 6. Juli. Nå er man midt i prosessen med å velge ut band som skal være med, men den endelige avgjørelsen blir ikke tatt før 9. Juni.

Stangnes og Devold anbefaler derfor alle som mener de har noe å vise frem å sende inn et eksempel på hva de kan.

Dette kan gjøres enten ved å laste opp en sang på www.mufistar.no , eller ved å sende en epost til post@skiippagurrafestivalen.no .