Skatt fra NRK-arkivet: «Vi vil oss et land»

Bli med på en musikalsk vandring gjennom norgeshistorien.

En musikalsk vandring gjennom en del av norgeshistorien. Norges historie fra 1770 til i dag, servert i sang - fra Tromsø. 
Et annerledes og spennende underholdningstilbud. Skuespiller og instruktør Sigve Bøe har dykket ned i den ukjente og skjulte kulturen man kan kalle de undertryktes kulturarv, og har laget et program som levendegjør historien gjennom sanger skrevet og sunget ved de avgjørende vendepunkter i historien. Sangene varierer fra nasjonal patos, via satire og bitter-ironiske kommentarer om tingenes tilstand - til kampglød, som ofte har en vakker, lyrisk tone.
Med Tove Knutsen, Sigve Bøe, Sigmund Sæverud og blandakoret Nordaførr under ledelse av Anniken Dulin. 
Musikalsk ansvarlig er Guttorm Guttormsen og lokale musikere spiller, mens Kringkastingsorkesteret bistår der det kreves. 
Regi: Dag Hermansen.
Senere kommer programmet "Folket synger i gatene", som henter sitt stoff fra verdenshistorien.

Det NRK Troms-produserte programmet ble sendt 1. mai i 1985.

NRK-programmet «Vi vil oss et land» tar for seg norgeshistorien fra 1770 og fram til 1985 da programmet ble laget - av NRK Troms.

I omtalen står det: «Et annerledes og spennende underholdningstilbud. Skuespiller og instruktør Sigve Bøe har dykket ned i den ukjente og skjulte kulturen man kan kalle de undertryktes kulturarv, og har laget et program som levendegjør historien gjennom sanger skrevet og sunget ved de avgjørende vendepunkter i historien.

Sangene varierer fra nasjonal patos, via satire og bitter-ironiske kommentarer om tingenes tilstand - til kampglød, som ofte har en vakker, lyrisk tone.

Med Tove Knutsen, Sigve Bøe, Sigmund Sæverud og blandakoret Nordaførr under ledelse av Anniken Dulin. Musikalsk ansvarlig er Guttorm Guttormsen og lokale musikere spiller, mens Kringkastingsorkesteret bistår der det kreves. Regi: Dag Hermansen».