Hopp til innhold

Skal sette fokus på landsdelen med kongekrabbe og nordnorske råvarer

Kongekrabbe og en turistbedrift i Kjøllefjord i Finnmark står sentralt når hurtigruta skal selge landsdelen til befolkningen i motsatt ende av landet.

Kjell Sørbø viser frem kongekrabbe

Kjell Sørbø leder nå an i markedsføringen av de nordnorske fylkene gjennom et samarbeid med hurtigruta.

Foto: Allan Klo / NRK

Om noen dager setter hurtigruta kursen fra Bergen til Oslo, med to innlagte stopp der kongekrabbe fra Finnmark blir stjernen i showet.

– Jeg skal selge norsk sjømat i de folkerike og rikeste områdene i Norge, ler Kjell Sørbø fra Kjøllefjord i Lebesby i Finnmark.

Håper på økt fokus på landsdelen

Og le kan han gjøre med god samvittighet. Glemt er bråket med mattilsynet, som ikke likte at han viste fram levende kongekrabbe for turistene. Nå leder han an i markedsføringen av de nordnorske fylkene gjennom et samarbeid med hurtigruta.

Ved å sende MS Trollfjord innom Stavanger, Sandefjord og til slutt Oslo, håper aktørene å få økt fokus på landsdelen.

kongekrabbe

Kongekrabbe er en viktig representant for landsdelen.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

– Det er fantastiske gode nordnorske råvarer.

Finnmarkingen har programmet klart for hurtigruta.

– Jeg har to kokker med meg, så mens jeg står ute på dekk i Stavanger, Sandefjord eller Oslo og viser frem en krabbe, litt tørrfisk, en buknafisk, eller jeg skjærer en tunge, så kan jeg gå bort i et mattelt ti meter unna meg og smake på de lekreste ting, det er kjake, tunge, krabbe... Det er fantastiske gode nordnorske råvarer, sier han.

– Kongekrabbe er viktig

Anne Marit Bjørnflaten

Kommunikasjonssjef i hurtigruta Anne Marit Bjørnflaten vil vise frem hele norskekysten.

Foto: Troms Arbeiderparti

Omtrent det som kan krype og gå av nordnorske reiselivsaktører vil være på plass når hurtigruta ankommer Oslo 8. januar.

Kommunikasjonssjef i hurtigruta Anne Marit Bjørnflaten tror opplevelser er den eneste måten å lokke sørnorske turister nordover.

– For oss er det viktig å vise frem hva hele norskekysten har å by på av naturopplevelser og matopplevelser, og kongekrabbe er viktig. Ikke minst er Kjell Sørbø en opplevelse i seg selv, og er et veldig populært innslag på alle hurtigruteturene våre. Derfor ønsker vi også å bruke han under Osloseilaset, nettopp fordi han er en så god historieforteller og forteller godt hva kongekrabben er, sier hun.