Hopp til innhold

Skal søke etter Vålnes under gulvet på Vollan gjestestue

Politiet skal gjøre nye søk under nybygget på Vollan gjestestue. Det kom fram i en pressekonferanse fredag.

Skilt Vollan Gjestestue
Foto: Jørn Resvoll / NRK

– På bakgrunn av opplysninger fra flere kilder har vi valgt å gjennomføre et nytt søk under nybygget på Vollan gjestestue. Politiet vet ikke med sikkerhet om liket ligger her, men graden av sannsynlighet er likevel så stor at det er viktig å få avklart det en gang for alle, sier politimester i Troms, Ole B. Sæverud.

Han sier også at han reagerer på lekkasjene som har kommet ut i media de siste dagene, og legger vekt på opplysningen kommer fra flere, ikke én kilde.

Søker i massene under bygget

Det er i massene under nybygget at politiet vil søke etter Vålnes.

– Søket skal gjøres ved å ta opp deler av betonggulvet og ta ned deler av innvendige vegger. Det ytre skallet står som før, sier regionlensmann Andreas Nilsen.

Politiet ønsker ikke å gå inn på bevisene som ligger bak siktelsene i saken og bak avgjørelsene å gjøre nye søk på Vollan.

Letearbeidene under gjestestua vil ikke begynne før etter sommerferien.

Vil ramme kapasiteten

Politiet har begjært gransking av grunnen under nybygget i medhold av straffeprosesslovens paragraf 237.

– Vi ser at dette selvsagt skaper problemer og utfordringer for gjestestua som er en uskyldig tredjepart i dette, og som allerede har vært svært velvillige i forbindelse med tidligere søk, sier Nilsen.

Nybygget inneholder 12 av 30 hotellrom på Vollan, og kapasiteten på overnatting blir derfor rammet. Men selve kafedriften vil ikke rammes av letearbeidet, mener politiet.

Rykter om riving

Denne uka fortalte Aftenposten at politiet vurderer rive det nye tilbygget på Vollan gjestestue i jakten på savnede Per Vålnes.

Avisen fortalte at tipset om at Vålnes skal være begravd i fundamentet på nybygget kom fra en mann i 50-årene som sonet i Trondheim sammen med en av de tre siktede i saken.

Savnet siden 2011

Dette nøkkelvitnet er tidligere dømt både for hallikvirksomhet og for å ha svindlet flere kvinner for flere millioner kroner.

Per Vålnes ble meldt savnet kort tid etter sin egen 50-årsdag i desember 2011. Nesten et år senere ble Vålnes' tidligere samboer, hennes nye kjæreste og en mannlig venn av paret arrestert, siktet for drapet på Vålnes.

Resultatløse søk

Til tross for omfattende søk, blant annet med miniubåt og georadar, har ikke levningene etter Vålnes blitt funnet. Før jul i fjor ble de tre siktede løslatt etter nesten ett år i varetekt.

Saken ble sendt til riksadvokaten for påtaleavgjørelse i oktober. Riksadvokaten returnerte saken til Troms politidistrikt og ba dem etterforske saken videre før en eventuell tiltale.


Saken oppdateres